Bolsonaro odgovorio DiKapriju koji poziva mlade Brazilce da izađu na glasanje

Bolsonaro definitivno nikom ne ostaje dužan, pa je tako i poznati holivudski glumac i eko-fanatik dobio odgovor na Tviteru.

Holivudska zvezda je u četvrtak objavila post na Tviteru u kojoj kaže da je „Brazil dom Amazona i drugih ekosistema koji su kritični za klimatske promene.“

Ono što se tamo dešava je važno za sve nas i glasanje mladih je ključno u pokretanju promena za zdravu planetu – rekao je on, dodajući vezu sa više informacija o tome kako da se registrujete za glasanje u predstojećoj anketi.

U Francuskoj energetska kriza zbog nuklearki van stroja

Bolsonaro, koji je bio široko kritikovan od strane ekoloških grupa, odgovorio je u petak ironijom.

Hvala na podršci, Leo! Zaista je važno da svaki Brazilac glasa na predstojećim izborima – napisao je Bolsonaro na Tviteru na engleskom.

Naš narod će odlučiti da li želi da zadrži naš suverenitet na Amazonu ili da njime vladaju prevaranti koji služe posebnim interesima u inostranstvu.

DiKaprio je otvoreno kritikovao Bolsonara otkako je preuzeo dužnost 2019, posebno zbog njegovog upravljanja požarima u amazonskoj prašumi.

Glumac se takođe pridružio inicijativama koje su pokrenule različite nevladine organizacije koje pozivaju da sva ulaganja u Brazil zavise od čvrstih obaveza vlade da očuva Amazon.

Bolsonaro je odbacio ove zahteve, za koje kaže da krše brazilski suverenitet.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: AFP