boris-dzonson-nazvao-makrona-zenskim-polnim-organom

Bivši premijer Velike Britanije i najpoznatiji „parti manijak“ Boris Džonson nazvao je francuskog predsednika Emanuela Makrona ženskim polnim organom i „Putinovom pljuvačkom“ jer su se temperamenti ispoljili zbog rata u Ukrajini, rekao je bivši Džonsonov pomoćnik.

Guto Hari je postao direktor komunikacija u Džonsonovoj ekipi kada je bio premijer, nešto više od dve nedelje pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo specijalnu vojnu akciju u Ukrajini.

Hari je ispričao ogorčenu reakciju svog šefa kada se Makron upitao da li Velika Britanija čini dovoljno da pomogne ukrajinskim izbeglicama na početku krize, kritiku koju su uputili i mnogi u Britaniji.

„Upravo je krenuo u nasilni napad na Emanuela Makrona“, rekao je bivši politički dopisnik BBC-a Hari u novoj seriji podkasta, podsećajući se svog vremena u vladi do Džonsonovog svrgavanja prošlog septembra.

„U suštini, govoreći ’On je reč od pet slova koja počinje na slovo P, on je čudak, on je Putinov pljuvač‘“, dodao je bivši pomoćnik.

Pročitajte još:

Britanski zvaničnici bili su kritični prema Makronovim pokušajima da posreduje u miru u Ukrajini, uključujući i napeti sastanka sa Putinom u Kremlju.

Džonson je smatrao da je taj sastanak „mučan“, kaže Hari.

Džonson se smejao Makronu kad god bi se sreli, iako tenzije vezane za Bregzit nikada nisu bile daleko od površine u njihovim odnosima.

Nakon što je počela ruska specijalna vojna operasija, Džonson je postao velika podrška ukrajinskom predsedniku Volodomiru Zelenskom, a Britanija vodeći snabdevač oružjem njegovoj vladi.

Bivši portparol Džonsonove kancelarije odbio je da komentariše navodni jezik bivšeg premijera VB Boris Džonsona koji je korišćen protiv Makrona, ali je naglasio da bivši premijer nije bio umešan u podkast.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/AFP