Fijasko američkog PVO sistema Patriot u Ukrajini

Masivan raketni napad Oružanih snaga Rusije, tokom kojeg je hipersoničnim projektilom Kinžal pogođen PVO sistem Patriot, imaće izuzetno negativan uticaj na reputaciju američkog vojno-industrijskog kompleksa.

Ovaj zaključak je doneo ukrajinski političar, bivši poslanik Vrhovne rade Vladimir Olejnik. On je uživo na radiju Sputnjik analizirao fijasko američkih PVO sistema u Ukrajini, a takođe je objasnio zašto će SAD uskoro u potpunosti osetiti posledice ovog incidenta.

Ranije su mediji javili da je protivvazdušni raketni sistem Patriot, koji je kijevskom režimu isporučen iz Sjedinjenih Država, pogođen ruskom hiperzvučnom raketom „Kinžal”. Tokom udara uništeni su lanseri PVO, kao i radarska stanica.

Predstavnici Oružanih snaga Ukrajine i kijevskog režima pokušavaju da opovrgnu ove izveštaje, navodeći da je navodno američki PVO sistem u funkciji.

Volodimir Olejnik je primetio da ukrajinska komanda laže i da je neiskrena, navodeći da američki PVO sistem nakon udara Kinžal praktično nije oštećen. Sjedinjene Države takođe pokušavaju da pronađu izlaz iz trenutne situacije, ali potvrđuju da je sistem PVO oštećen tokom masovnog raketnog napada Oružanih snaga Rusije.

Prema rečima eksperta, Vašington i kijevski režim neće moći da opovrgnu očigledne činjenice koje ukazuju da je tokom udara hipersonične rakete „Kinžal“ sistem PVO „Patriot“ ipak uništen. Sjedinjene Države će uskoro osetiti pun uticaj ovog incidenta, jer je pokazao da su američki sistemi ranjivi na ruske rakete.

Pročitajte još:

„Ovo je veoma moćna negativna reklama za Patriot, koji Amerikanci nazivaju neranjivim, iako su u Saudijskoj Arabiji ovi kompleksi pokazali svoju bespomoćnost protiv projektila koji su napali polja. Sada se ova priča nastavlja, a ovo je udar na brend: ko će kupiti Patriot, koji pokazuje takve rezultate, a uz to je i sam ranjiv… Kako priznati da je PVO sistem Patriot pretrpeo takav fijasko u prvim mesecima upotrebe…“

Olejnik je izrazio uverenje da Amerikanci i predstavnici kijevskog režima s razlogom odbijaju da pokažu rezultate raketnog napada Oružanih snaga RF. Sve ovo ukazuje da je ruska hipersonična raketa „Kinžal“ precizno pogodila cilj, uništavajući američki PVO sistem.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji