Srbija u kolapsu zbog jakih padavina - Novi Sad u vodi...

Srbija je bila na udaru obilnih padavina, kao i nekoliko okolnih zemalja. Međutim, nisu svi gradovi bili izloženi istom udaru nevremena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog posledica padavina, intervenisali su na teritoriji Grada Novog Sada, opštine Beočin, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su dva lica sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U nevremenu koje je zahvatilo Novi Sad poplavljene su broje ulice, a u pojedinim delovima grada bilo je i grada.

Dve osobe su povređene tokom nevremena, piše RTS.

Pod vodom su bile i neke saobraćajnice i u centru Koceljeve, kao i nekoliko domaćinstava. Izlili su se manji vodotoci.

U pojedinim delovima Novog Sada bilo je i grada.

Poplavljene su ulice i u centru Koceljeve, kao i nekoliko domaćinstava. Voda ugrožava školu i vrtić. Izlili su se manji vodotoci. Sve nadležne službe su na terenu.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na Savi kod Šapca vodostaj 19. maja prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

Područje užičkog sela Karan juče u popodnevnim satima zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše što je dovelo do bujica i do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije Grada Užica.

U Zrenjaninu i okolini palo je tokom večeri oko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Zbog toga je saobraćaj bio usporen na raskrsnicama i kritičnim mestima u gradu gde kišna kanalizacija ne može da primi svu vodu.

Problema je bilo u naselju Mala Amerika kod zgrade Suda, na raskrsnici ulice Cara Dušana i magistrale, u naselju Četvrti jul, na Novoj pijaci. Padao je i grad veličine klikera, a nakratko je centar grada bio bez struje.

Obilne padavine su nanele štetu izniklim usevima, koji su ostali u blatu i vodi.

Jake padavine zadale su probleme i u Kragujevcu, a na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama se vidi da su ulice u tom gradu prepune vode.

Danas još kiše

Srbija će i danas biti na udaru padavina sa grmljavinom i pljuskovima, uz osetno svežije vreme.

Jutarnja temperatura će biti od 11 do 14 °C, najviša dnevna od 14 do 19 °C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu se očekuje oblačno i svežije, povremeno s kišom, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura oko 12 °C, najviša dnevna oko 15 °C.

Pročitajte još:

Prema prognozi zanarednih sedam dana, u petak se očekuje ređa pojava kratkotrajne kiše uz postepeno razvedravanje, a po podne i toplije.

Za vikend pretežno sunčano i toplo, u subotu uglavnom suvo, a u nedelju u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Od ponedeljka promenljivo, toplo i nestabilno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u svim krajevima.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/B92