Razorne poplave urnišu severni region Italije

Najmanje šest osoba je poginulo, a hiljade je evakuisano iz svojih domova, nakon što su razorne poplave pogodile italijanski severni region Emilija Romanja, saopštile su danas italijanske vlasti i upozorile da situacija može da se pogorša.

Nije gotovo sa padavinama, trajaće nekoliko sati. Suočeni smo sa veoma komplikovanom situacijom – saopšteno je iz Agencije za civilnu zaštitu, prenosi Rojters.

ANSA prenosi da je usled nevremena 50.000 ljudi ostalo bez struje.

Navodi se da se 14 reka izlilo iz svojih korita u Romanji, istočnom delu regiona, što je primoralo stanovnike gradova poput Čezene da se popnu na krovove kuća, gde su ih vatrogasci spasavali helikopterima ili gumenim čamcima.

Agencija navodi da je tokom dana otkazano 17 vozova zbog razorne poplave i nevremena koje je pogodilo region Emilija Romanja, kao i da je saobraćaj obustavljen između Bolonje i Riminija, između Ferare i Riminija, između Ravene i Faence preko Granarola, između Ravene i Kastelbolonjeza preko Luga, a sada i između Bolonje i Saso Markonija.

Pročitajte još:

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izrazila je u objavi na Tviteru „potpunu solidarnost sa pogođenim stanovništvom“ i poručila da vlada pažljivo prati događaje i da je spremna da pruži pomoć.

Obilne padavine u Emiliji Romanji usledile su posle nedelja suše koje su smanjile kapacitet zemljišta da prima vodu, čime su pogoršane posledice poplava, navodi Rojters.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti