Brisel zabrinut zbog sporazuma sa SPC i promocije Rusije

Brisel je „zabrinut“ u susret formiranju 44. Vlade Crne Gore i pregovorima koji po svemu sudeći neće rezultirati pravljenjem Vlade.

Naime, poslanici Vanjskopolitičkog odbora Evropskog parlamenta usvojli su predlog Izveštaja o Crnoj Gori čiji je autor, jedan od najvećih prijatelja nezavisne i međunarodno priznate države Crne Gore po meri organizovane kriminalne bande DPS-a, Tonino Picula.

O dokumentu će se sledećeg meseca glasati na plenarnom zasedanju EP kada će biti usvojen u formi rezolucije Evropskog parlamenta.

U izveštaju piše svašta, ali posebno je izražena zabrinutost zbog „evidentne stagnacije Crne Gore u pristupnim pregovorima s EU“.

“Poziva crnogorske vlasti da se angažuju na evropskom putu i naglašava važnost političke stabilnosti i reformi.

Crna Gora se pohvaljuje zbog podrške Ukrajini, ali izražava i zabrinutost zbog povećane ruske prisutnosti, uključujući oligarhe.

Osvrće se na uplitanje stranih sila, posebno Rusije, u unutrašnje poslove Crne Gore i poziva na jačanje otpornosti prema dezinformacijama”, stoji u izvještaju, prenosi CdM.

Naravno, to nije sve…

Pročitajte još:

Brisel je zabrinut i njegovi zastupnici, posebno zbog sporazuma sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i pokušaja promocije Rusije kao zaštitnika“…

Na ovaj način, više je nego jasno da su upozorenja o nezaštićenosti SPC i te kako realna, što predstavlja veliki alarm za uzbunu i pojačanu pažnju cjelokupne javnosti Crne Gore koja ne želi da saučestvuje u flagrantim kršenjima elementarnih vjerskih prava.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/ИН4С