buduca-hrana-izraelska-kompanija-prezentovala-3d-meso

Uprkos padu interesovanja i padu cena akcija, više kompanija širom sveta i dalje pokušava da promoviše lažne zamene za meso na veoma ograničenom tržištu koje ih ne želi.

Impossible Burger i Beyond Meat bili su poslednji neuspešni pokušaji da se koriste proteini soje, pasulja i graška za simulaciju iskustva sa hamburgerima, koji su otišli ​​toliko daleko da su postali partneri sa franšizama brze hrane kao što su Burger King i McDonald’s, samo da bi ovi programi bili otkazani zbog nedostatka prodaja.

Veštačko meso i uklanjanje mesa iz javne ishrane je stalna agenda UN-a već nekoliko godina, na osnovu tvrdnje da stočarstvo ispušta previše gasova stvarajući efekat staklene bašte koji doprinose „klimatskim promenama“.

Još uvek nema konkretnih naučnih dokaza koji podržavaju ovaj zaključak, s obzirom na to da je ukupna svetska temperatura porasla samo za manje od 1 stepen Celzijusa u prošlom veku prema NOAA. Ipak, establišment ide napred sa svojim ciljem da postane veganska populacija do 2050. godine.

Izraelska kompanija Redefine Meat ulazi na teren u Evropi sa metodom za 3D štampane odreske uzgojene u laboratoriji umesto tipične alternative za hamburgere. Osim što proces izgleda prilično groteskno i neprirodno, malo je verovatno da će se zamena za mesnu pastu ikada približiti ukusu pravog odreska. Zapitajte se da li biste ovo rado jeli?

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls