Da li postoji idealna razlika u godinama u ljubavnim vezama

Jedna od najčešćih tema u ljubavnim vezama je razlika u godinama. Da li uopšte postoji idealna razlika i da li je to važan faktor za uspeh u vezi?

Kako se ispostavlja, nauka govori da je razlika u godinama važna i da zaista postoji idealna razlika za uspešnu i zdravu vezu.

Prema studiji objavljenoj u Journal of Population Economics, zadovoljstvo u braku značajno opada kod parova s većom razlikom u godinama u poređenju s onima sa sličnim godinama.

Tačnije, parovi s razlikama u godinama do tri godine pokazali su veće zadovoljstvo od onih čiji je razmak od četiri do šest godina. Isto tako, parovi s razmakom od četiri do šest godina pokazali su veće zadovoljstvo od onih sa jazom od sedam i više godina. Generalno, zadovoljstvo u braku se smanjivalo kako se razlika u godinama povećavala, piše Brides.

Pročitajte još:

Takođe je vredno napomenuti da su u proseku i muškarci i žene pokazali veći nivo zadovoljstva u braku kada su u braku s mlađim partnerima od onih koji imaju starije supružnike, bez obzira na razliku u godinama.

Dok razlike u godinama imaju sposobnost da utiču na dugovečnost i zadovoljstvo veze, to nije jedini odlučujući faktor da li će zajednica biti uspešna ili ne. Kao i kod svih stvari u životu, ne postoji zlatno pravilo koje treba slediti kada su u pitanju veze, a gore navedene statistike samo pokušavaju da identifikuju i analiziraju obrasce odnosa.

Uvek je najvažnije ono što i sami već dobro znate – da sledite svoje srce.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/superzena.b92.net