Deklaracija o budućnosti interneta - Podržala i Srbija

Deklaraciju o budućnosti interneta koja je predstavljena na skupu u Beloj kući(SAD), podržala je i R. Srbija, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Na skupu koji su organizovale SAD, u saradnji sa Australijom, Japanom, Velikom Britanijom i EU, Srbiju je putem video poziva predstavljao direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Srbija deli uverenje da digitalne tehnologije poseduju snažan potencijal za promociju demokratije, mira, održivog razvoja, vladavine prava i osnovnih ljudskih prava i sloboda, navodi se u saopštenju.

Gugl će sada dozvoliti ljudima da uklone brojeve telefona iz rezultata pretrage

Srbija takođe deli ciljeve definisane u Deklaraciji za budućnost interneta, koji se odnose na poštovanje univerzalnih vrednosti i principa, poput otvorenog, slobodnog, pouzdanog i bezbednog globalnog interneta u budućnosti, dodaje se.

Imajući u vidu da Srbija iskreno podržava principe o budućnosti interneta definisane u ovoj Deklaraciji, od zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda, preko inkluzivnog pristupa internetu i jačanja poverenja i bezbednosti u digitalnom ekosistemu, koristimo ovu priliku da zvanično izrazimo našu podršku Deklaraciji za budućnost interneta – izjavio je Jovanović na skupu.

Na sastanku u Beloj kući učestvovali su resorni ministri iz drugih država, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici globalnih internet organizacija i drugih grupa koje se bave ljudskim pravima i zaštitom na internetu.

Čini se da je budućnost interneta (ne)baš svetla?! Podelite sa nama vaše mišljenje o ovoj temi na našem zvaničnom Telegram kanalu – Dnevni Puls

 

Izvor: Mediji