Dvarka - Potopljeno kraljevstvo Krišne

Dvarka, grad prepun mitskog i istorijskog značaja, zauzima jedinstveno mesto među sedam svetih hodočasničkih centara Indije.

Posebnost grada Dvarka leži u povezanosti sa drevnim kraljevstvom Krišne, kako je opisano u epu Mahabharata. Prema legendi, Dvarka je bio glavni grad kojim je vladao Krišna tokom svoje zemaljske vladavine. Međutim, nakon njegove smrti, grad je dočekao izuzetnu sudbinu, jer se kaže da je potopljen ispod Arapskog mora.

Intrigantno je da su savremeni arheolozi krenuli u potragu da razotkriju misterije oko Dvarkinog postojanja. Njihovi napori doveli su ih do obale današnje Dvarke, gde tvrde da su otkrili ubedljive dokaze koji ukazuju na postojanje izgubljenog kraljevstva.

Kroz podvodna iskopavanja i istraživanja, istraživači željno rade na sagledavanju događaja koji su mogli izazvati potapanje ovog nekada slavnog grada.

Dok naučnici dublje prodiru u zagonetnu prošlost Dvarka grada, nadaju se da će rasvetliti okolnosti zbog kojih je ovaj legendarni grad poslat u dubine Arapskog mora, pružajući nam neprocenjiv uvid u prošlo doba i bogatu kulturnu zaostavštinu Indije.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Ancient Origins