Jonaguni - Japanska misteriozna Atlantida

Spomenik Jonaguni, koji se često naziva japanska misteriozna ‘Atlantida’, nastavlja da intrigira istraživače i izaziva debatu o njegovom pravom poreklu.

Otkrivena pre otprilike 35 godina na obali japanskog ostrva Jonaguni, ova podvodna stenska formacija zaokupila je maštu mnogih.

Neobični simetrični oblici i strukture spomenika Jonaguni podstakli su spekulacije da bi oni mogli biti ostaci drevne izgubljene civilizacije.

Neki zagovornici tvrde da ove formacije nose dokaze ljudske izrade, što sugeriše da ih je isklesala napredna civilizacija koja je napredovala pre hiljadama godina.

Međutim, skeptici predlažu alternativno objašnjenje. Oni pripisuju formiranje ovih zagonetnih struktura prirodnim geološkim procesima, kao što je erozija peščara podvodnim strujama i tektonska aktivnost. Prema ovom stanovištu, prividna simetrija i poravnanje stena su slučajni i ne odražavaju namernu ljudsku intervenciju.

Pročitajte još:

Uprkos brojnim istraživanjima i naučnim studijama koje su u toku, konačan zaključak o poreklu spomenika Jonaguni ostaje nedostižan.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Ancient Origins