Emotivni filantrop Gejts: Korona je moj neprijatelj

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts rekao je da koronavirus vidi kao ličnog neprijatelja, kao i da su pojedine zemlje bile sebične kada je reč o raspodeli vakcina.

„Sve bi bilo lakše da smo delili znanje i pomagali jedni drugima, ali došlo je do većih podela nego što sam očekivao. To je ljudska priroda. Pandemije izvlače ono najbolje i najgore u ljudima. Neki pojedinci i zemlje smatrali su da imaju pravo da budu prvi vakcinisani. U razvijenim zemljama vakcinišemo mlade i decu, dok su stariji Afrikanci i Latinoamerikanci bez vakcinacije“, istakao je milijarder.

Gejts tvrdi da je sate proveo proučavajući koronavirus, ali da svet nije bio spreman da se suoči sa ovim neprijateljem.

„Nekoliko generacija prolazi kroz događaje koji uzrokuju milijarde dolara gubitaka i desetine miliona smrti. Nijedan zemljotres ili požar nisu izazvali toliku štetu. Međutim, bili smo spremniji da se nosimo sa zemljotresima i požarima. Svake godine trošimo milijarde na odbranu, a gotovo ništa na zaštitu od pandemija“, ocenio je Gejts.

Kao neko ko zagovara vakcinaciju, često je bio na meti antivaksera, ali kako sam kaže – sve tvrdnje o njemu su sulude.

„To da vas označavaju kao nekoga ko igra zlokobnu ulogu u ovoj pandemiji, čovek se zapanji. Činjenica je da radim u svetu vakcina i da imam mnogo novca. Ali, ideja da želim da kontrolišem ljudska tela je suluda“, zaključio je osnivač Majkrosofta.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor: Mediji