Kineski Zodijak! FBI uhapsio serijskog ubicu koji jede svoje žrtve

FBI je u četvrtak uhapsio čoveka koji je navodno slao preteća pisma u kojima je tvrdio da jede ljude koje je ubio.

Džesi Bartlet (46) je optužen da je slao takva pisma privatnim preduzećima, bogomoljama, medijima i vladinim kancelarijama u severoistočnim državama, uključujući Njujork, Nju Džersi, Konektikat, Pensilvaniju, Nju Hempšir, Vermont i okrug Kolumbija.

Pisma je navodno poslao neko ko je tvrdio da je „Kineski Zodijak“, pretpostavljena referenca na zloglasnog serijskog ubicu koga su nazvali „Zodijak“, koji je takođe slao preteća pisma, ali je potvrđeno da je ubio najmanje pet ljudi u severnoj Kaliforniji 1960-ih.

Bartlet je u svojim pismima navodno pisao da je ubijao ljude, jeo njihovo meso i da planira da ubije još, uključujući i neidentifikovanog vozača autobusa.

Bela kuća je takođe navodno primila jedno od pretećih pisama.

Dana 12. maja, Bartlet, koji živi u njujorškom LaFardžvilu, navodno je uslikan kako stavlja nešto što je izgledalo kao smeđe koverte u kutiju za prikupljanje poštanske službe SAD u Votertaunu, a drugu u Klejtonu, prema sudskim dokumentima.

Nadležni su iz obe kutije prikupili 21 pismo.

Svi su upućeni verskim institucijama i potpisani sa „Alister Krouli“, ime koje se takođe pominje u ranijim pismima kineskog Zodijaka ubice i verovatno se odnosi na pokojnog engleskog okultistu i umetnika.

Dana 15. maja, Bartlet je ponovo navodno uhvaćen kako stavlja smeđi paket u poštansku kutiju u Votertaunu.

Vlasti su saopštile da se u njemu nalazi 21 pismo, ali ovaj put su upućena agencijama za sprovođenje zakona i nekim političarima.

Delovi pisma:

Svakog meseca od Novembra sam ubijao i muškarce i žene“

Navodi se u pismu koje je bilo namenjeno policiji i političarima.

Moguće je da ubijam pojedince čiji identitet nije moguće pratiti (namerno biram bezkućnike, migrante..), i tako efikasno uništavam sve dokaze.

Bartlet je optužen za slanje pretećih pisama. Preti mu do pet godina zatvora, do 250.000 dolara novčane kazne i do tri godine puštanja na slobodu pod nadzorom.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: Next Shark