gejts-fondacija-obecava-200-miliona-dolara

Digitalni identitet će služiti kao sredstvo prinude i prinudnog poštovanja nečuvenih zahteva režima vakcine kojem neće biti kraja

Fondacija Bila i Melinde Gejts najavila je inicijativu od 1,27 milijardi dolara za finansiranje Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, što uključuje 200 miliona dolara za digitalne lične karte i „baze podataka civilnog registra“.

Nakon Generalne skupštine Ujedinjenih nacija krajem septembra, Fondacija Gejts je u saopštenju za javnost navela da će 200 miliona dolara biti namenjeno proširenju „Digitalne javne infrastrukture“.

Ovo finansiranje će pomoći u proširenju infrastrukture koju zemlje sa niskim i srednjim prihodima mogu koristiti da postanu otpornije na krize kao što su nestašica hrane, pretnje javnom zdravlju i klimatske promene, kao i za pomoć u pandemiji i ekonomskom oporavku. Ova infrastruktura obuhvata alate kao što su interoperabilni sistemi plaćanja, digitalni ID, sistemi za razmenu podataka i baze podataka civilnog registra.

Nakon objave, Majkl Rektenvald, autor knjige „Gugl arhipelag: Digitalni Gulag i simulacija slobode“, upozorio je da je digitalni ID sistem zlokobno sredstvo koje ugrožava građanske slobode širom sveta.

Od svih drugih sredstava za identifikaciju i praćenje subjekata, digitalni identitet predstavlja možda najozbiljniju tehnološku pretnju individualnoj slobodi koja je do sada zamišljena – rekao je on.

Ima potencijal da uđe u trag, prati i nadgleda subjekte i da sastavi potpunu evidenciju svih aktivnosti, od kolevke do groba.

„Digitalni identitet će služiti kao sredstvo prinude i prinudnog poštovanja nečuvenih zahteva režima vakcine kojem neće biti kraja“, dodao je on.

Nije ni čudo što Fondacija Bila i Melinde Gejts finansira ovu invazivnu tehnologiju koja poništava prava, s obzirom na Gejtsova ulaganja, kako finansijski tako i ideološki, u prinudne neomaltuzijanske i verovatno eugenične metode.

Gejts fondacija nije jedina globalistička organizacija koja promoviše digitalne lične karte.

Svetski ekonomski forum je u februaru izdao memorandum u kojem analizira kako uvesti digitalnu ID tehnologiju u svet koja će na kraju biti „ugrađena u kožu“ da bi se „koristila za autentifikaciju u praktično svakom aspektu vašeg života“.

Fondacija Toni Bler je takođe preporučila vladi Velike Britanije da uvede digitalni ID sistem u julu, tvrdeći da bi to bilo da se zaustavi problem ilegalnih imigranata u zemlji.

Vlade svih zemalja takođe stoje iza inicijative digitalnog ID-a/sistema socijalnih kredita u kineskom stilu.

Francuska vlada je u aprilu objavila da radi na uvođenju digitalnog ID sistema koji će koristiti pametne telefone građana za skeniranje njihovih biometrijskih ličnih karata kako bi se omogućio pristup uslugama javnog i privatnog sektora.

Isto tako, kanadska vlada je u avgustu objavila planove za nametanje nacionalnog digitalnog ID sistema.

Pandemija kovida istakla je potrebu da vladine usluge budu dostupne i fleksibilne u digitalnom dobu“, objašnjava se u dokumentu „Digitalna ambicija“.

„Sledeći korak u olakšavanju pristupa uslugama je federalni program digitalnog identiteta, integrisan sa već postojećim pokrajinskim platformama. Digitalni identitet je elektronski ekvivalent priznatog dokumenta za dokaz identiteta (na primer, vozačka dozvola ili pasoš) i potvrđuje da ste „vi ste ono za šta kažete da jeste“ u digitalnom kontekstu.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji