Hilari Klinton: Tramp bi mogao da pomogne Putinu na putu do pobede u Ukrajini

Hilari Klinton je za novine navodno rekla da drugi Trampov mandat vidi kao Putinov jedini realan put do pobede.

Ona je to izjavila u intervjuu za Fajnenšel tajms objavljenom u petak, gde takođe tvrdi da je Amerika „na ivici“ da više ne budu demokratska.

Amerika je do sada dala milijarde dolara vojne i humanitarne pomoći ukrajinskoj vladi i uvela oštre sankcije Rusiji.

Klintonova, koja je bila demokratski predsednički kandidat 2016. godine i izgubila od Trampa, istakla je stav bivšeg predsednika prema vojnom savezu NATO-a dok je razgovarala o njegovom potencijalnom povratku u Belu kuću.

Takođe je izjavila da bi reizbor bivšeg predsednika Donalda Trampa mogao pomoći ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da pobedi u Ukrajini.

Hilari Rodam Klinton govorila je kao počasni gost na trodnevnoj godišnjoj nacionalnoj konvenciji Nacionalne akcione mreže (NAN) na Menhetnu 7. aprila 2022. u Njujorku. Klintonova je tada rekla da bi se bivši predsednik Donald Tramp povukao iz NATO-a da je ponovo izabran.

Da je Tramp pobedio 2020. godine, povukao bi se iz NATO-a, ne sumnjam u to – rekla je Klintonova.

Tramp je često bio kritičan prema zemljama NATO-a tokom svog predsedavanja, često tvrdeći da članice NATO-a kasne u plaćanjima SAD.

Ona je takođe rekla da očekuje da će se Tramp ponovo kandidovati 2024. godine.

Tramp je više puta nagovestio još jednu pobedu u Beloj kući i uverio pristalice da će biti „veoma srećni“ kada bude objavljeno konačno, iako do sada nije dao zvaničnu izjavu o tome da li će pokrenuti još jednu kampanju.

Čak i u svom reptilskom mozgu, Tramp mora da zna da je ovaj put izgubio. On to odbija da prihvati – rekla je ona.

Bivša prva dama je takođe imala opšte upozorenje o budućnosti demokratije u SAD u vreme kada Odabrani komitet Predstavničkog doma ispituje napore da se ponište izbori 2020. godine.

Stojimo na ivici gubitka naše demokratije, a sve do čega je svima stalo onda izlazi kroz prozor – rekla je ona.

Vidite, najvažnije je da pobedite na sledećim izborima. Alternativa je toliko zastrašujuća da ono što vam ne pomogne da pobedite ne bi trebalo da bude prioritet.

Klintonova je takođe odbacila mogućnost da se ponovo kandiduje za predsednika i rekla da očekuje da će Bajden tražiti još jedan mandat.

Bajden je rekao da mu je namera da se kandiduje za drugi mandat, dok su Klintonovu nekoliko puta pitali da li razmišlja o drugoj predsedničkoj kandidaturi.

Ona je više puta rekla da neće ponovo ulaziti u politiku fronta.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Mediji