Istaknuta trobojka u kabinetu predsednika Skupštine Crne Gore

Divna scena koju nismo vidjeli od 2006: Istaknuta trobojka u kabinetu predsednika Skupštine Crne Gore prilikom posete mitropolita Joanikija.

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u Skupštini Crne Gore Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopšteno je iz Skupštine.

Povodom susreta, predsednika Skupštine i mutropolita Joanikija istaknuta je trobojka.

„Predsednik Mandić je, pre svega, mitropolitu Joanikiju poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svetovni vladari Crne Gore.

„Predsednik Mandić je, prije svega, mitropolitu Joanikiju poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svetovni vladari Crne Gore.

Predsednik Skupštine je mitropolita upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus“, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije je, kako dodaju, saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

„Tokom dugog i sadržajnog razgovora, predsednik Mandić i mitropolit Joanikije su se dotakli svih tema koje se tiču budućnosti Crne Gore.

Na samom kraju sastanka, predsednik Mandić je mitropolitu Joanikiju uručio panagiju Bogorodice s malim Hristom na rukama, krst sa zlatnim lancem, časni krst, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, koji je rođen u nekadašnjoj Ribnici i koji je zaštitnik glavnog grada Podgorice, kao i ikonu Svetog Save.

Mitropolit crnogorsko-primorski je predsedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja, istakavši da je to najvredniji i najstariji srpski srednjovekovni ćirilični spomenik koji je rukopisan na prostoru današnje Crne Gore i neraskidivo vezan za nju“, zaključeno je u saopštenju.

https://dnevnipuls.com/istaknuta-trobojka-u-kabinetu-predsednika-skupstine-crne-gore/
Foto: PrintScreen

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/borba.me