Klinton upleten u seksualni skandal

Kao bomba odjeknula je vest o dokumentima u kojima se tvrdi da su brojne poznate ličnosti povezane sa Džefrijem Epstajnom, ozloglašenim seksualnim prestupnikom.

U dokumentima se tvrdi da Bil Klinton „voli mlade“ i da je i on upleten u užasan seksualni skandal.

Jedan dokument iz maja 2016. koji je objavljen tokom jučerašnjeg dana, uključuje detalje svedočenja Johane Sjoberg, koja je regrutovana sa 20 godina da radi kao terapeut za masažu, prenosi Dejli mejl.

Sjoberg je regrutovana na fakultetskom kampusu, nije imala obuku za masažu i rekla je da je bila primorana da izvodi seksualne radnje sa Epštajnom.

Sjoberg je rekla advokatima 2016. da joj je Epštajn rekao da „Klinton voli mlade, misleći na devojke“.

Klinton je dugo pokušavao da umanji svoju povezanost sa Epštajnom. Ipak, upravo se Klintom pominje 50 puta u novoobjavljenim dokumentima.

Pročitajte još:

Odmah nakon vesti o dokumentima u kojima se spominje Bil Klinton, oglasio se i njegov portparol, koji je rekao da bivši predsednik SAD nije znao ništa o Epštajnovim „strašnim zločinima“ tokom njihovog prijateljstva, dodajući da je „prošlo skoro 20 godina otkako je Klinton poslednji put imao kontakt sa Epštajnom“.

U dokumentima se vidi da je Maksvel poricala da je Klinton ikada posetio Epštajnovo privatno ostrvo na Karibima, iako je priznala da je putovao Epštajnovim avionom.

Maksvel, koja trenutno služi 20 godina zatvora zbog trgovine ljudima, ispitana je pod zakletvom o njenoj vezi sa Epštajnom i njegovim saradnicima.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/B92