Leonardo Dikaprio poznati "klimatski lažov" udario na Džonsona

Gradonačelnik Londona Sadik Kan zalaže se za proširenje trenutno primenjenih ograničenja zone ultra-niskih emisija (ULEZ) kako bi pokrili svih 9 miliona ljudi u gradu.

Kanov plan podržao je i Leonardo Dikaprio, poznati oskarovac i klimatski aktivista. Protiv plana je navodno bivši britanski premijer Boris Džonson.

Bivši britanski premijer Boris Džonson jedan je od onih koji se protive proširenju plana da se u centar grada spreči ulazak vozila koja izazivaju zagađenje vazduha. Džonson je bio besan kada je aktivista za zaštitu životne sredine Leonardo Dikaprio objavio da podržava Kanov plan.

Vozači će platiti cenu

Ističući da će projekat koštati vozače 12,50 funti dnevno, Džonson je ciljao na oskarovca. „Dok on putuje privatnim avionima, vozači će snositi teret ove ekspanzije“, rekao je bivši premijer.

Optužen za klimatske lažove

Nedavno je Dikaprio, koji se pred svojim fanovima pojavio u filmu „Ne gledaj gore“, optužen od strane ekologa za klimatskog lažova. Uprkos njegovom stavu o klimatskim promenama, njegova stalna upotreba privatnih aviona i jahti, koji su štetni po životnu sredinu, čini ga metom. Dikaprio je ove nedelje prisustvovao Art Bazelu, umetničkom događaju u Majamiju. Primećen je na zabavi na superjahti svog švedskog prijatelja milijardera vrednoj 150 miliona dolara prethodne noći.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji