Mask pomešao Nordijce i Nigerijce - Izvinio se Norvežanima

Premijer, ministar spoljnih poslova i ministarstvo inostranih poslova nordijske države nakratko su navedeni na Tviteru kao nigerijski zvaničnici

Vlasnik Tvitera Ilon Mask izvinio se nakon što je nekoliko zvaničnih norveških naloga, uključujući premijerov, pomešao sa nigerijskim.

„Draga podrško na Tviteru, koliko god da uživamo u našim odličnim bilateralnim odnosima i jezičkoj bliskosti sa Nigerijom, bili bismo veoma zahvalni ako biste mogli da nas označite kao Norvešku“, tvitovalo je Ministarstvo spoljnih poslova u utorak.

Računi norveškog premijera Jonasa Gara Storea i ministrice inostranih poslova Aniken Huitfeldt takođe su nakratko označeni kao nigerijski zvaničnici.

„Izvinjavam se!“ Mask je odgovorio u tvitu. Greška je od tada ispravljena.

Osnivač Tesle i SpaceX-a završio je kupovinu platforme društvenih medija u oktobru. Njegove upravljačke odluke i javne izjave dovele su do pohvala i kritika, uključujući otpuštanje viših rukovodilaca i objavljivanje gomile internih komunikacija između članova prethodnog tima Tvitera.

Tviter je u ponedeljak lansirao svoju Blue premium opciju pretplate, nudeći korisnicima kvačicu „verifikovano“ na njihovim računima za plaćanje, kao i mogućnost uređivanja tvitova i drugih funkcija.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/RT