momentalna-instalacija-trampova-drustvena-mreza-truth-social

Kompanija Alphabet Inc. Gugl je odobrila aplikaciju za društvene medije bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa Truth Social za distribuciju na Gugl Plej prodavnici, rekao je portparol kompanije u sredu.

Očekuje se da će Trump Media & Technology Group, koja upravlja Truth Social, uskoro učiniti aplikaciju dostupnom u Plej prodavnici, objavio je Gugl.

Bilo je zadovoljstvo raditi sa Guglom i drago nam je što su nam pomogli da konačno približimo Truth Social svim Amerikancima, bez obzira na to koji uređaj koriste – rekao je izvršni direktor TMTG-a Devin Nunes u izjavi.

Truth Social, koji je lansiran u Sjedinjenim Državama u Apple App Store-u u februaru, ranije nije bio dostupan u Play Store-u zbog nedovoljne moderacije sadržaja, prema portparolu Gugla u avgustu. Gugl je izrazio zabrinutost za Truth Social zbog kršenja politike Plej prodavnice koje zabranjuju sadržaj kao što su fizičke pretnje i podsticanje na nasilje.

Bez Gugla i Epla prodavnica, ne postoji jednostavan način za većinu korisnika pametnih telefona da preuzmu Trampovu aplikaciju.

Gugl Plej prodavnica je glavni način na koji korisnici Android telefona preuzimaju aplikacije. Korisnici Android-a mogu da nabave aplikacije preko konkurentskih prodavnica ili da ih preuzmu direktno sa veb-sajta, iako to često zahteva dodatne korake i bezbednosne dozvole.

Trut društvena mreža je obnovila Trampovo prisustvo na društvenim mrežama više od godinu dana nakon što mu je zabranjen pristup YouTube-u, na Tviteru, Fejsbuku i samom Guglu nakon 6. januara 2021., nakon što je optužen za objavljivanje poruka koje podstiču nasilje.

TMTG se obavezao da će na Truth Social-u pružiti „privlačno iskustvo bez cenzure“, apelujući na bazu koja smatra da su njeni stavovi o tako aktuelnim temama kao što su ishod predsedničkih izbora 2020. izbrisani sa mejnstrim tehnoloških platformi.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji