Nepoznati avion digao uzbunu u četiri države! Leteo i iznad Srbije bez dozvole

Nepoznati avion marke „Bičkraft“ sa dvoje ljudi preleteo je sinoć bez dozvole vazdušne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, saopštilo je rumunsko ministarstvo odbrane.

Avion koji je preleteo vazdušni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja.

Pilot nije reagovao na radio-pozive i vizuelne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letelice u skladu sa međunarodnim pravilima, navodi se u saopštenju rumunskog Ministarstva odbrane.

Prema dostupnim informacijama, avion je poleteo sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17.30 časova, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letelicu u vazdušnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19:00 preleti vazdušni prostor Srbije i potom uđe u vazdušni prostor Bugarske.

Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju poslednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identifikovale i saznale dodatne detalje – navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Rumunije.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Mediji