Nikolas Maduro - Rusija pobeđuje

Lider Venecuele Nikolas Maduro je ocenio da Rusija pobeđuje u sukobu koji su pokrenule SAD i NATO, a ruski predsednik Vladimir Putin u potpunosti kontroliše trenutnu situaciju.

Venecuela će se pridružiti BRIKS-u u bliskoj budućnosti, ponovio je predsednik te zemlje Nikolas Maduro.

Maduro je istakao da se “stari kolonijalni svet sa ratovima, intervencijama, genocidom i kompleksom superiornosti” zamenjuje “novim svetom sa BRIKS-om, ovaj svet već postoji i nepovratan je”.

Maduro je ranije rekao da se nada da će njegova zemlja postati stalna članica BRIKS-a na samitu u Kazanu, u Rusiji, u oktobru 2024. Takođe je ocenio da je odluka novog argentinskog predsednika Havijera Mileija da povuče zemlju iz BRIKS-a “budalasta” i protivna interesima Argentine.

BRIKS je formiran 2009. i čini ga grupa najvećih ekonomija u razvoju: Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

„Rusija je danas ekonomski jača. Danas Rusija pobeđuje na bojnom polju, pobeđuje Zapad na bojnom polju“, rekao je Nikolas Maduro na TV kanalu Venezolana de Television.

Političar je naglasio da su Kolektivni Zapad i NATO doveli Ukrajinu u rat sa Rusijom.

Pročitajte još:

Nikolas Maduro ističe da je u ovom trenutku svima već jasno da je oružana konfrontacija na ukrajinskom teatru vojnih operacija postala „preko grla“ Sjedinjenih Država.

Nikolas Maduro kaže da je šef ruske države više puta isticao spremnost da reši ukrajinski konflikt, ali zapadni partneri to Kijevu jednostavno ne dozvoljavaju.

Podsetimo, ranije je nemački list Di Velt pomenuo da borbe u Ukrajini traju dve godine, a sankcije Zapada nisu sprečile razvoj ruske ekonomije.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji