Pilot koji je izdao Ruse izrešetan u Španiji

Pilot Maksim Kuzminov koji je prebegao u Ukrajinu sa helikopterom Mi-8, ubijen je danas u Španiji, saopštila je Ukrajinska vojna obaveštajna služba, a prenela je “Ukrajinska pravda”.

Španska državna novinska agencija EFE izvestila je da je pronađeno telo pilota Maksima Kuzminova 13. februara u gradu Viljahojosa

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je danas da je ruski pilot koji je prebegao u Ukrajinu, a čije je telo pronađeno u Španiji, „izdajnik i zločinac“ koji je postao „moralni leš“ od trenutka kada je planirao svoj čin.

„U Rusiji je uobičajeno: o mrtvoj osobi ili dobro, ili ništa. Ovaj izdajnik i zločinac postao je moralni leš već u trenutku kada je planirao svoj prljavi i strašni zločin“, rekao je Nariškin novinarima u utorak, kako prenosi Ria Novosti.

Španska državna novinska agencija EFE izvestila je da je pronađeno telo pilota Maksima Kuzminova 13. februara u gradu Viljahojosa, u blizini Alikantea na jugu te zemlje.

Kuzminov je prebegao u Ukrajinu svojim helikopterom Mi-8 prošlog avgusta i živeo je u Španiji sa ukrajinskim pasošem pod drugim imenom, prenosi Rojters.

Ruski pilot Maksim Kuzminov koji je prebegao u Ukrajinu sa helikopterom Mi-8, ubijen je danas u Španiji, saopštila je Ukrajinska vojna obaveštajna služba, a prenela je “Ukrajinska pravda”.

Pročitajte još:

“Kijev independent” prenosi da je Maksim Kuzminov dospeo na naslovne stranice ukrajinskih medija nakon što je spustio netaknut helikopter Mi-8 u Ukrajinu i predao se vlastima.

Andrij Jusov, portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe, rekao je kasnije da je Kuzminov kasnije primio isplatu od 500.000 dolara kao nagradu što je pobegao helikopterom.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/politika.rs