podignuta-tuzba-protiv-merlin-mensona-za-seksualno-zlostavljanje

Merlin Menson je navodno više puta seksualno zlostavljao 16-godišnju devojku 90-ih, prema novoj tužbi koja se podigla protiv njega.

Roker je navodno prvo napao devojku, nazvanu Džejn Do u tužbi, podnetoj u ponedeljak u Vrhovnom sudu okruga Nasau i koju su mediji preneli, nakon što ju je pozvao u svoj autobus za turneju posle nastupa u Dalasu u septembru 1995., a zatim zapretio da će „ako kaže bilo kome, ubiti nju i njenu porodicu.”

U podnesku se navodi da je Menson, čije je pravo ime Brajan Vorner, „u roku od nekoliko nedelja“ nakon susreta, počeo da zove devojku i traži od nje „da pošalje eksplicitne fotografije nje i njenih prijatelja u njegov fan klub, Satan’s Bakesale“.

Merlin Menson, koji sada ima 54 godine, pozvao je nju na nastup u decembru 1995. u Nju Orleansu, gde ju je, kako se tvrdi u tužbi, vratio u svoj autobus za turneju i „postao agresivniji i ponovo seksualno napao (nju), što je uključivalo ljubljenje, ujedanje za grudi , oralna kopulacija i penetracija.”

U oba navrata, u autobusu su navodno bili i drugi članovi Mensonove pratnje.

Žrtva navodi da je tada postala zavisna od droge i alkohola i da je bila „namamljena u (Mansonov) mračni svet droge, alkohola, seksualne devijacije, uznemiravanja, zlostavljanja i napada“.

Zatim je 1999. godine, kada je imala 19 godina, bila pozvana na turneju sa Mensonom, gde je on „nastavio sa onim što je i pre radio, seksualno zlostavljao (nju) naredne 4 nedelje“, tvrdi se u tužbi, dodajući: „(Menson) je često primoravao oštećenu da ima seks sa njim i drugim članovima benda ili njegovim asistentom u isto vreme. (Menson) je kontrolisao šta ona može da uradi, ko može da je dodirne i sa kim je želeo da ona bude, dok je on njoj davao drogu.”

U tužbi se takođe navode imena Mensonove izdavačke kuće Interscope i Nothing Records, tvrdeći da su „znali ili su trebali znati da je (Menson) imao istoriju davanja droge obožavateljkama kojima je dozvoljavao pristup u bekstejdžu, u autobusu i hotelskim sobama, kao i za seksualno zlostavljanje maloletnica i žena.“

Dodaje se da su izdavačke kuće znale da izvođač pozivao maloletnice u svoj autobus posle nastupa i „bili su dobro svesni (njegove) opsesije ka seksualnom nasilju“.

Doin advokat, Karen Barth Menzies, kaže za medije: „Seksualni predatori u muzičkoj industriji ne deluju sami. Potrebna je mreža ljudi da pomognu i zaštite umetnike koji počine ova gnusna dela.“

„Da bi došlo do značajnih promena u muzičkoj industriji, moramo da učinimo više od pukog pozivanja predatora na odgovornost. Moramo naterati diskografske kuće da priznaju zločine koje dozvoljavaju da se dogode, a u nekim slučajevima i olakšavaju, i moramo ih naterati da preuzmu odgovornost za dozvoljavanje i profit od nečuvenog kriminalnog ponašanja.”

Do traži odštetu koja će se utvrditi na suđenju i nalog kojim se sprečava Menson i njegove etikete da „izlažu maloletne i ranjive odrasle osobe seksualnom zlostavljanju i eksploataciji“.

Ovo je prva tužba sa optužbama za seksualne zločine iz prvih dana Mensonove karijere, a dolazi samo nedelju dana nakon što su on i glumica iz „Igre prestola“ Esme Bjanko pristali da reše tužbu koju je podnela protiv njega 2021.

Bjanko, koja je glumila Ros u hit seriji na HBO-u, tvrdila je da ju je Menson drogirao, mučio i seksualno zlostavljao.

Kada ju je pevač zamolio da se pojavi u njegovom spotu iz 2009. za „Want to Kill You Like They Do in the Movies“, dali drogu i alkohol i da ju je on napao elektrošokerom i tukao bičem, kako je on to rekao – ono što su „koristili nacisti“.

Njena tužba takođe tvrdi da ju je Menson jednom jurio sekirom i navodno je posekao „nacističkim nožem tokom seksa, bez njenog pristanka, i fotografisao posekotine na njenom telu“.

Takođe navodi da ju je Merlin Menson nastavio seksualno zlostavljati 2011. godine: „Ova dela uključuju batine, ujedenje, sečenje i bičevanje po zadnjici, grudima i genitalijama, radi seksualnog zadovoljstva gospodina Vornera, sve bez pristanka.“

Menson je oštro demantovao te tvrdnje. Uslovi poravnanja, koji je postignut van suda, nisu poznati.

Bjanko je bila jedna od više od deset žena koje su se oglasile sa optužbama za seksualno zlostavljanje protiv Mensona nakon što je glumica Evan Rejčel Vud 2021. na Instagramu izjavila da ju je zlostavljao, što je, kako je rekao, netačno.

Menson je tužio Vud za klevetu, ali je ona ostala pri svojim tvrdnjama, rekavši: „Imam istinu na svojoj strani“.

Bjanko, 40, i Vud, 35, zajedno su kreirali Zakon o Feniksu, koji proširuje prava žrtvama nasilja u porodici da podnesu tužbe.

Menson je u sudskoj izjavi rekao: „Razumem da je 1. februara 2021. godine Vud objavila na Instagramu da sam ja bio njen zlostavljač, a ubrzo nakon toga se pojavio niz drugih žena sa lažnim javnim optužbama protiv mene za  zlostavljanja, napada, silovanja, pretnji, trgovine ljudima i slično.“

„Ove žene uključuju Ešli Morga Smitlajn, Ešli Valters, Džejn  Do i Esme Bjanko. U meri u kojoj sam imao odnose sa ovim ženama, ti odnosi su bili sporazumni.“

Merlin Menson je nastavio: „Nikada nisam zlostavljao, napadao, silovao, pretio ili trgovao bilo kojom od ovih žena, kako one tvrde. Njihove optužbe protiv mene za zlostavljanje, napad, silovanje, pretnje i slično su nedvosmisleno lažne.”

Ranije ovog meseca, sudija je odbacio tužbu koju je protiv Merlin Mensona podnela Smitlajn, koja ga je prethodno optužila da ju je silovao i seksualno zlostavljao tokom njihove dvogodišnje veze.

Od Smitlajn je zatraženo da pronađe novog advokata nakon što se njen bivši advokat povukao iz njenog slučaja, ali manekenka nije uspela da zadrži zastupnika, pa je njena tužba odbačena bez predrasuda, što znači da bi mogla da je ponovo podnese u budućnosti.

Tužbu za zloupotrebu koju je protiv Mensona podneo njegov bivši pomoćnik Volters, sudija Los Anđelesa je odbacio u maju 2022. godine na osnovu zastarelosti.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji