Pokušavaju da srede Asanža!? Navodno bolestan od kovida leži u zatvoru

Asanža drže u zatvoru Belmarš u izolaciji jer je oboleo od kovida, gde nastvalja svoju pravnu borbu.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio je pozitivan na kovid i nalazi se u potpunoj izolaciji u zatvoru Belmarš dok nastavlja da se bori protiv ekstradicije u SAD, rekla je njegova supruga Stela medijima u ponedeljak.

Sledećih nekoliko dana biće presudni za Asanža i njegovo opšte zdravlje, koji se bori protiv kovida- rekla je novinarima advokatica, koja se udala za Asanža u martu, dodajući „ On je sada zaključan u ćeliji 24 sata dnevno “. Asanž se u petak razboleo od kašlja i temperature i dobio je paracetamol pre nego što je sledećeg dana bio pozitivan na virus, rekla je ona.

Australijanac se početkom 2020. prijavio da bude pušten uz kauciju zbog hroničnog oboljenja pluća od kojeg pati više od jedne decenije, što ga stavlja u kategoriju visokog rizika za infekciju kovida. Međutim, njegov zahtev je odbijen, a britanski sud je ranije ove godine presudio da on može biti izručen SAD kako bi se suočio sa optužbama za špijunažu i hakovanje zbog objavljivanja poverljivih dokumenata Pentagona – preneo je RT.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/Mediji