Poljski evroparlamentarac Sikorski:

Evroparlamentarac Sikorski, za to da se Ukrajini isporuči nuklearno naoružanje, kako bi se mogla odbraniti od Rusije. Portparolka ruskog Ministarstva odgovorila na predlog poljskog poljskog političara.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova citirala je izjavu Sikorskog na svom Telegram kanalu: „Rusija je prekršila Budimpeštanski memorandum i stoga Zapad ima pravo da donira nuklearne bojeve glave Ukrajini kako bi zaštitio njenu nezavisnost“, preneo je Interfaks.

Ona je potom napisala da poljski političari koji su pod kontrolom američkog transmisionog pojasa, pokazuju ekstremističku ideologiju, šire mržnju, podstiču sukobe, a sada prete planeti kršenjem režima nuklearnog neširenja.

Ali najvažnije je da oni ugrožavaju poljski narod, koji se uvlači u nuklearnu preraspodelu sveta – naglasila je Zaharova.

Podsetimo, zapadne zemlje imaju pravo da isporuče Kijevu nuklearno oružje u cilju jačanja odbrambenih sposobnosti te zemlje. To je danas izjavio poslanik Evropskog parlamenta i bivši ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski za ukrajinsku televiziju Espreso TV.

Danas Rusi i još neki govore da to nisu bile garancije njene nezavisnosti, ali su tada svi shvatali da će Ukrajina u zamenu za to biti nezavisna zemlja u okviru granica koje su utvrđene još od ŠSR – istakao je Sikorski.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Novosti