Predsednik Palestine u Berlinu izjavio da je Izrael izvršio holokaust

Predsednik Palestine Mahmud Abas juče je javno optužio Izrael da je počinio holokaust nad Palestincima, to je izjavio na konferenciji za novinare u Berlinu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Abas predsednik Palestine na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da je „Izrael počinio 50 masakra na 50 palestinskih lokacija od 1947.“ i dodao: „50 masakra, 50 holokausta“.

Njegova izjava bila je odgovor novinaru koji je pitao da li će se izviniti Izraelu povodom 50. godišnjice napada palestinskih terorista na izraelske sportiste na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu kad je ubijeno 10 izraelskih atleta i trenera i nemački policajac.

Šolc je nemo slušao Abasa.

Njegov portparol Štefen Hibeštrajt proglasio je konferenciju za novinare završenom odmah nakon Abasova odgovora, koji je prethodno bio najavljen kao poslednje pitanje.

Nemački kancelar je kasnije izjavio je da je zgrožen zbog komentara palestinskog predsednika za koje kaže da umanjuju važnost holokausta. Šolc je na „Tviteru“ napisao da je za Nemce bilo kakva relativizacija jedinstvenosti holokausta neprihvatljiva i da se ne može tolerisati.

Zgrožen sam nečuvenim izjavama palestinskog predsednika Mahmuda Abasa – naveo je.

Oglasio se i izraelski premijer Jair Lapid.

Mahmud Abas na nemačkom tlu optužuje Izrael da je počinio ’50 holokausta’, što nije samo moralna sramota, već i monstruozna laž – tvitao je Lapid.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji