princ-endru-izvizdan-dok-je-isao-na-bratovo-krunisanje

Princ Endru pozdravljen zvižducima ljudi u Londonu dok su ga vozili na krunisanje njegovog brata, kralja Čarlsa III, navode mediji.

Hiljade rojalista okupljenih u centru Londona nisu tako srdačno pozdravili vojvodu od Jorka, a činilo se da je kontroverznog princa izviždala gomila usput dok su ga vozili u Vestminstersku opatiju na krunisanje i krunisanje kralja Čarlsa, objavio je britanski Telegraf.

Princ Endru, kao i njegov nećak princ Hari, više nije član kraljevske porodice, nakon godina kontroverzi oko njegovih veza sa zloglasnim pedofilom Džeferijem Epstajnom.

Princ nije uspeo da izrazi bilo kakvo žaljenje zbog prijateljstva sa preminulim pedofilom u katastrofalnom intervjuu za Newsnight 2019, koji bi trebalo da bude adaptiran u Netfliksovu dramu sa Džilijan Anderson u glavnoj ulozi.

Pročitajte još:

Vojvodu je uklonila njegova pokojna majka kraljica Elizabeta II pre njene smrti nakon finansijske nagodbe koja je postignuta između Endrua i navodne žrtve Džefrija Epštajna Virdžinije Gufre, koja je tvrdila da ju je princ silovao u tri navrata u 2001. kada je imala samo 17 godina.

Uprkos tome što je vojvoda navodno pristao da Virdžiniji plati nekih 12 miliona funt, on nije priznao krivicu.

Javno, princ Endrju je dosledno negirao optužbe i sugerisao da ona pati od „lažnih sećanja“. Londonska Metropoliten policija je takođe odustala od istrage o princu 2021.

Njegovo smenjivanje sa mesta člana kraljevske porodice je takođe značilo da je princ Endru, poput princa Harija, bio odsutan iz grupe kraljevskih članova koji su se pridružili kralju Čarlsu na balkonu Bakingemske palate da bi videli kako Oružane snage prolaze i mašu gomili koja se okupila ispred palata.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji