smrt-primecena-na-krunisanju-kralja-carlsa

Korisnici Tvitera primetili su nešto što izgleda kao maskirana figura koja juri u pozadini krunisanja kralja Čarlsa III, poredeći nepoznatu osobu sa Grim reaper-om personifikacijom za smrt u zapadnim kulturama, onaj koli dolazi po dušu preminulog.

Osoba uodevena u crnu odoru sa kapuljačom i dugačkom šipkom, nalik na kosu, uhvaćena je u subotu kako juri ispred zlatnih lukova unutar katedrale.

„Da li je još neko primetio Grim Reaper-a u Vestminsterskoj opatiji?“ jedna osoba je napisala na Tviteru i prikupila 2 miliona pregleda.

„Primetio sam ga! Koga on traži?“ jedna osoba je odgovorila.

Da li je još neko video kako se Grim Reaper pojavljuje na krunisanju? – tvitovao je drugi, kako su korisnici šalili da bi to mogla biti žena princa Harija, Megan Markl, prerušena.

Prijavljeno je da je ostala kod kuće u Kaliforniji.

Snimak je čak stigao do TikTok-a, gde je jedan gledalac kod kuće postigao 8,8 miliona pregleda u brzoj epizodi „žetelac“.

Pročitajte još:

„Dajana se sveti“, ponudio je jedan gledalac.

„Lizi se ovog puta vratila sa podrškom“, napisao je neko drugi.

Lizi želi svoju krunu nazad – složio se drugi.

Samo su neki od komentara na ovaj video.

Viralni spektakl dolazi nakon što su dva kraljevska „superfanova”, koji su tvrdili da su predvideli smrt kraljice ElizabeteII i princa Filipa, upozorila na zlokobne vibracije krunisanja.

„Imali smo vizije, poput slajdova u našim glavama, da bezbednost mora biti visoka“, rekla je Lin Antink, 78, za Jam press.

Ona i njen sin Kolin, stekli su slavu zbog svojih morbidnih predviđanja.

„Moja prva vizija je bila da kruna pada, i ne znam šta to znači, ali ili će pasti sa jastuka ili sa kraljeve glave“, otkrila je ona.

Uprkos strahovima da će ceremonija proći po zlu, najbliža tragediji bila je biljka u blizini pop zvezde Kejti Peri.

Ali krunisanje nije prošlo bez kontroverzi, od demonstranata protiv monarhije do ogorčenih rođaka.

Svečanosti vredne više miliona dolara čak su izazvale porast besnih poreskih obveznika zbog toga što su platili račun za skupu ekstravaganciju, za koju se procenjuje da košta između 63 i 125 miliona dolara.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji