Teksas: Pucnjava u tržnom centru odnela osam života

U Alenu, država Teksas, došlo je do pucnjave u subotu uveče, kada je muškarac otvorio vatru u tržnom centru.

Tom prilikom napadač je u masovnoj pucnjavi u tržnom centru ubio osam ljudi, a ranio sedam. Nakon toga osumnjičenog su ubili pripadnici policije.

Napad se dogodio u Allen Premium Outlets, velikom tržnom centru u gradu, severnom predgrađu Dalasa. Policija je saopštila da je policajac odgovarao na nepovezani poziv i da je čuo pucnje. „Policajac je neutralisao pretnju“, navodi se u saopštenju Policijske uprave Alena.

Šef vatrogasne službe Alena Džonatan Bojd rekao je da je devet žrtava hospitalizovano, ali su dve preminule od zadobijenih povreda. On je dodao da su troje „u kritičnom stanju na hirurgiji, a četvoro stabilno“.

Pročitajte još:

Prema snimku i fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, ubica je bio muškarac i tokom napada je nosio crnu odeću i naočare za sunce. CNN je izvestio da je izgledao naoružan poluautomatskom puškom u stilu AR-15 sa nekoliko magacina municije i da je nosio pancir.

„Danas je tragičan dan za grad Alen, naše građane, naše prijatelje i posetioce koji su bili u Allen Premium Outlets“, rekao je gradonačelnik Alena Ken Fulk. „Alen je ponosan i bezbedan grad koji današnji besmisleni čin nasilja čini još šokantnijim.“

Tragedija se dogodila nedelju dana nakon što je muškarac ubio pet komšija u Klivlendu u Teksasu. Osumnjičeni je uhapšen nakon četvorodnevne potrage.

U martu se dogodila masovna pucnjava u hrišćanskoj školi u Nešvilu u Tenesiju, u kojoj je ubijeno šest osoba. Policija je pucala u napadača po dolasku na lice mesta.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT