skole-u-juznoj-floridi-ce-sledece-godine-dozvoliti-samo-prozirne

Jedan od najvećih školskih okruga na Floridi od sledeće školske godine zahtevaće od učenika da nose samo prozirne rančeve, što je mera usmerena na povećanje bezbednosti u školi.

Zvaničnici javnih škola okruga Brovard objavili su u petak da će nova politika stupiti na snagu 21. avgusta i da uključuje i kutije za ručak, tašne, torbe i torbice.

Odluka, koja pogađa više od 260.000 učenika, dolazi više od pet godina nakon što je 17 ubijeno tokom pucnjave u srednjoj školi Mardžori Stonmen Daglas u Parklandu, na Floridi, na Dan zaljubljenih 2018.

Srednja škola Mardžori Stounmen Daglas, koja se nalazi u okrugu Brovard, dozvoljavala je providne rančeve samo pet meseci nakon pucnjave pre nego što je ukinula politiku u avgustu 2018.

„Ovaj dodatni sloj bezbednosti menja igru“, rekao je privremeni nadzornik javnih škola okruga Brovard Irlin Smilej.

Omogućiće školskom obezbeđenju i svima u kampusu da brzo uoče i prijave ako je neko doneo zabranjenu stvar u školu, a takođe će poslužiti kao odvraćanje.

Biće nekoliko izuzetaka od pravila, navodi se u saopštenju.

Pročitaj još:

Učenicima će biti dozvoljeno da ponesu male netransparentne kese za predmete za ličnu higijenu, termalne posude za hranu i školske torbe za sportsku opremu ili opremu za bendove.

Neki učenici rekli su za CBS Majami da nisu oduševljeni promenom.

„Ne sviđa mi se. Kao da ljudi gledaju šta imam u ruksaku, znate, ne osećam se dobro zbog toga“, rekao je jedan učenik.

„Iskreno, mislim da to nije fer za ljude koji nisu povezani ni sa kakvim bandama i lošim stvarima uopšte“, rekao je drugi.

„Mislim da je to narušavanje privatnosti. Ako će zaista da ponesu oružje i stvari u školu, mislim da će naći način da to urade, da ih donesu, tako da ne mislim da su prozirni rančevi dobar način.”

Školski zvaničnici su rekli da će se to pravilo primenjivati na sve učenike od predškolskog do 12. razreda, ali da neće uključivati nastavnike, osoblje, volontere i posetioce.

Okrug Brovard, koji uključuje Fort Loderdejl, je drugi po veličini školski okrug u državi.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji