Robert Kenedi Mlađi - Zelenski je mogao da izbegne sukob sa Rusijom

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao je da izbegne sukob sa Rusijom da je pre početka specijalne vojne operacije javno izjavio da Ukrajina nema nameru da uđe u NATO.

Međutim, pritisci Bele kuće i radikalno nastrojenih zvaničnika u njegovoj sopstvenoj vladi nisu dozvolili da to učini, izjavio je američki predsednički kandidat Robert Kenedi Mlađi.

Godine 2019. glumac i komičar Vladimir Zelenski kandidovao se kao kandidat mira i pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini sa 70 odsto glasova. Kako ističe Bendžamin Abelou u svojoj briljantnoj knjizi ‘Kako je Zapad doneo rat Ukrajini’, Zelenski je skoro sigurno mogao da izbegne rat 2022. sa Rusijom jednostavnim izgovaranjem reči: ‘Neću ući u NATO’ – napisao je na Tviteru Robert Kenedi Mlađi, koji je bratanac ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija.

Pročitajte još:

Međutim, prema njegovim rečima, „podlegavši pritisku neokonzervativaca u Bajdenovoj administraciji i agresivnih fašističkih elemenata u ukrajinskoj vladi, Zelenski je integrisao svoju vojsku sa vojskom NATO-a…“.

To su bile provokacije koje su visoke američke diplomate, kao što je arhitekta spoljne politike posle Drugog svetskog rata Džon Kenan, bivši američki ministar odbrane Bil Peri i bivši američki ambasador u Moskvi Džek Metlok, dugo nazivali ‘crvenim linijama’ za rusko rukovodstvo – zaključio je Kenedi.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti