Ruska ofanziva na Avdejevku: Ukrajinska vojska beži i ostavlja Zapadnu tehniku

Ofanziva snaga DNR i ruske vojske na Avdejevku gde su utvrđene Oružane snage Ukrajine. Ukrajinci napuštaju položaje i ostavljaju iza sebe NATO tehniku.

Snage DNR svakog dana guraju neprijatelja sve dalje i dalje, zauzimajući nove položaje u pravcu Avdejevke, dok se ukrajinske snage povlače i iza sebe ostavljaju raznu tehniku sa Zapada.

Tako su, na primer, dok traje ofanziva na Avdejevku, ukrajinski borci koji su se povlačili napustili nekoliko netaknutih britanskih oklopnih automobila Sakson.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za „krvave zločine nad civilima“ Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze – značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

Izvor: Mediji