ruske-rakete-pogodile-ukrajinsko-skladiste-municije

Ruske rakete pogodile su juče ukrajinsko skladište municije u Hmeljnickom izazvavši ogromnu eksploziju, navodi se da je uništeno skladište britanskih tenkova sa osiromašenim uranijumom kao i da je povećano gama zračenja u atmosferi regiona.

Zapad je Ukrajinu snabdeo sve smrtonosnijim sistemima naoružanja i municijom.

Verovatno najkontroverznije od ovih isporuka su smrtonosne radioaktivne granate za tenkove Challenger 2 koje je britanska vlada dala Ukrajini.

Robert F. Kenedi Džunior je prokomentarisao na Tviteru:

„U još jednoj nepromišljenoj eskalaciji, Britanija je potvrdila isporuku municije sa osiromašenim uranijumom Ukrajini. Municiju sa OU treba zabraniti. Delimično ispare pri udaru, sejući okolo uranijumsku prašinu koja izaziva rak i užasne urođene defekte.“

U subotu, tokom masovnog vazdušnog i raketnog napada na Ukrajinu, ruske snage pogodile su skladište municije u Hmeljnickom, u zapadnom delu zemlje, izazvavši gigantske eksplozije na tom mestu.

Intel Slava na Telegramu je izvestio:

„Važno je napomenuti da se ukrajinskim društvenim mrežama šire panični izveštaji da je tokom detonacije skladišta municije u Hmeljnickom takođe bila velika serija britanske tenkovske municije sa osiromašenim uranijumom, koja je nedavno dovezena u Ukrajinu zajedno sa projektilima Storm Shadow, koja je uništena. Kao rezultat ogromne eksplozije, čestice osiromašenog uranijuma mogle bi se raspršiti na teritoriji Hmeljničke oblasti, što bi, uzimajući u obzir iskustva Jugoslavije i Iraka, moglo dovesti do izbijanja raka u srednjem roku.
Nije trebalo dugo da rezultati uticaja budu naučno merljivi.“

Slavyangrad na Telegramu:

„Jasan skok gama zračenja je detektovan u Hmeljnickom 12. maja ili približno tog datuma, pri čemu je emisija nastavila da raste sledećeg dana i ostala na povišenom nivou nakon toga.

S obzirom na to koliko malo gama zračenja dolazi od osiromašenog uranijuma, ovaj jasan skok gama zračenja u Hmeljnickom ukazuje na to da je postojala veoma velika zaliha municije sa osiromašenim uranom koja je uništena, što je podiglo uranijumsku prašinu u vazduh.

Poređenja radi, gradovi Ternopolj, Hmilnik i Novaja Ušica ostali su na svom očigledno redovnom, osnovnom nivou. Ovo ukazuje da je anomalija Hmeljnickog zaista naglo i potvrđuje tvrdnju da su zalihe u Hmeljnickom sadržavale municiju sa osiromašenim uranom.“

Dok su britanske vlasti odbacile opasnost koju predstavljaju ove vrste granata, iskustvo u Jugoslaviji i Iraku pokazalo je koliko smrtonosne na srednji rok mogu biti ove isparene granate sa osiromašenim uranijumom.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/TheGatewayPundit