Ruske trupe napreduju na istoku

Dok ruske trupe napreduju u osvajanju teritorija, ukrajinske snage će možda morati da se povuku iz poslednjeg džepa koji kontrolišu u regionu Luganska kako bi izbegle da budu zarobljene, rekao je danas ukrajinski zvaničnik.

Povlačenje ukrajinskih snaga moglo bi da približi ruskog predsednika Vladimira Putina cilju da u potpunosti zauzme regione Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Ruske snage su napredovale u ove dve oblasti u Donbasu, potpuno sravnivši neke gradove sa zemljom, izveštava britanska agencija.

Guverner Luganska Sergej Gajdaj rekao je da su ruske trupe ušle u Sevjerodonjeck, najveći grad Donbasa koji još uvek drži Ukrajina, nakon što su danima pokušavali da tamo zarobe ukrajinske snage, ali je dodao da ruske snage neće moći da zauzmu oblast Luganska „kao što su analitičari predviđali“.

Imaćemo dovoljno snage i resursa da se odbranimo. Međutim, moguće je da ćemo morati da se povučemo, da ne bismo bili opkoljeni – rekao je Gajdai na Telegramu.

Ruska motorizovana pešadija je ušla u Novotoškivsku u Lugansku, u kojoj se trenutno vode žestoke borbe.

Na snimku dronom koji je objavljen na tviteru vidi se napredovanje ruskih trupa i Ukrajinci koji se povlače u civilna zdanja tokom borbe.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

Izvor: Mediji