sad-medicinska-sestra-delila-opijate

Medicinska sestra iz Sjedinjenih Država, koja je imala ovlašćenje da prepisuje tablete učinila je to za dva pacijenta sa kojima je imala seksualne odnose tokom četiri godine, rekli su federalni tužioci.

Za to vreme, medicinska sestra napredne prakse iz Daersburga, u Tenesiju, takođe je prepisivala „opasne“ kombinacije pilula, uključujući „Sveto trojstvo“, koje je, prema sudskim dokumentima, poznato kao mešavina benzodiazepina, opioida i relaksansa mišića.

Medicinska sestra koja je vodila kliniku Convenient Care uhvaćena je kako ilegalno distribuira lekove na recept, rekli su tužioci.

U najnovijem razvoju slučaja, žena, 41, izjasnila se krivom po dve tačke za nezakonitu distribuciju kontrolisanih supstanci, kao i za prevaru u zdravstvu, objavilo je Ministarstvo pravde u saopštenju za javnost od 9. maja.

Ona bi mogla biti osuđena na do 20 godina zatvora po svakoj kontrolisanoj supstanci, rekli su tužioci.

Takođe bi mogla biti osuđena na do 10 godina zatvora u vezi sa naplatom Medicare-a i Medicaid-a za medicinske usluge koje sama nikada nije obavila, rekli su tužioci. Medicare i Medicaid su joj platili oko 16.234 dolara kao rezultat, prema zvaničnicima.

Mesecima pre nego što je podignuta optužnica protiv medicinske sestre u saveznom slučaju, Odbor za medicinske sestre Tenesija primorao ju je da prestane da radi kao medicinska sestra u državi i suspendovao joj licencu za medicinsku sestru i sertifikat medicinske sestre za naprednu praksu u junu 2021, rekli su tužioci.

Pročitajte još:

Odbor je optužio ponašanje žene da je „toliko ozbiljno da imperativno zahteva hitne mere kako bi se zaštitilo javno zdravlje, bezbednost i dobrobit“, navodi se u izveštaju WREG-TV-a iz jula 2021.

Optužena je da je bila „neprofesionalna“ na poslu, da je skidala vrata klinike sa šarki i unosila seksualne igračke u kliniku, prenela je agencija.

Od januara 2017. do početka 2021. izdala je više od 50.000 recepata kontrolisanih supstanci, uključujući više od 2 miliona pilula hidrokodona i oksikodona i preko 900.000 benzodiazepina, prema optužnici, u kojoj nije precizirano koliko je ovih recepata bilo nezakonito.

Tokom ovog vremenskog perioda, optužena je da je imala seksualne odnose sa dva pacijenta.

Nejasno je da li su pacijentima sa kojima je imala seksualne odnose propisani lekovi sa ili bez valjanog medicinskog razloga.

Sporazum o priznanju krivice pokazuje da je žena na kraju priznala da je nezakonito distribuirala 3.525 mg hidrokodona, 3.600 mg oksikodona, 1800 mg amfetamina i 120 jedinica alprazolama bez legitimne svrhe.

Takođe je ostavljala unapred potpisane recepte kako bi njeni saradnici mogli da distribuiraju drogu kada je bila van posla, navodi se u optužnici.

Stotine recepata za opioide, koje je izdavala medicinska sestra, „izdavane” su kada ona nije bila na poslu, navodi se u optužnici.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji