Silvio Berluskoni: Rusija je izolovana od Zapada dok je Zapad izolovan od ostatka sveta

Situacija u Ukrajini pokazala je izolovanost Zapada od ostatka sveta, rekao je bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni u članku za Đornale.

Berluskoni je napomenuo da je, za razliku od Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, većina država odbila da osudi rusku specijalnu operaciju u bivšoj sovjetskoj republici.

Kriza u Ukrajini je otkrila veoma gorku realnost. Zapadni odgovor je bio jednoglasan, ali šta podrazumevamo pod Zapadom? SAD, Evropa i neke zemlje u pacifičkom regionu koje imaju tradicionalne veze sa SAD, među kojima su Australija i Japan. A iz drugih zemalja sveta? Skoro ništa, napisao je Silvio Berluskoni.

On je posebno ukazao na Tursku, koja je, uprkos svojoj važnoj ulozi u NATO- u, odbila da uvede antiruske sankcije.

Ono što nam je ukrajinska kriza pokazala je alarmantan znak za sadašnjost, a posebno za budućnost. Rusija je izolovana od Zapada, ali Zapad je izolovan od ostatka sveta, zaključio je bivši italijanski premijer .

Rusija od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine . Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Pratite nas na društvenim mrežama Fejsbuk i Telegram

 

Izvor: Ilgiornale