Tramp deli objavu u kojoj sugeriše „građanski rat“

Bivši predsednik Donald Tramp podelio je objavu na svojoj društvenoj mreži za koju se činilo da predlaže ili predviđa građanski rat u SAD.

Korisnik Truth Social predložio je „građanski rat“ kao odgovor na tvit predsednika El Salvadora Najiba Bukelea od 19. marta, koji je bivša voditeljka Fox Nation-a Lara Logan postavila na Truth Social.

Bajden zbog Tajvana uputio najoštrije upozorenje do sada Kini

Tramp je „ponovno potvrdio“ komentar o građanskom ratu.

Najmoćnija zemlja na svetu propada tako brzo da vas tera da preispitate koji su pravi razlozi –  navodi se u Bukeleovoj objavi.

Nešto tako veliko i moćno ne može biti uništeno tako brzo, osim ako neprijatelj ne dođe iznutra.

 

Tramp je podelio objavu koja nagoveštava „građanski rat“ u SAD. (Foto: Truth Social)

Bukele, čija su široka upotreba Tvitera i tvrdokorna imigraciona politika doveli do toga da ga neki proglase „mini Trampom“, imao je napet odnos sa Bajdenovom administracijom. Zvaničnici su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog njegove posvećenosti demokratiji.

Njegov tvit je bio odgovor na članak koji je objavio Blumberg o rastućoj inflaciji u SAD.

Advokat Džordž Konvej, jedan od Trampovih najistaknutijih konzervativnih kritičara, označio je razmenu na Tviteru.

Želi li neko od mojih kolega republikanaca sada da progovori? Kinzinger je tvitovao.

Ili samo želimo da prođemo „prvo samo još jedne izbore…

Svalvel je rekao da Tramp ne bi bio „dovoljan čovek“ da se bori u građanskom ratu na koji poziva, napominjući da je bivši predsednik izbegao regrutaciju za rat u Vijetnamu i da se nije pridružio demonstrantima koje je ohrabrivao da marširaju do američkog Kapitola 6. januara 2021.

Medved u kući-zvuči zastrašujuće! Međutim fascinira način na koji su ljudi odreagovali

Neki od tih demonstranata su pretresli zgradu u pokušaju da zaustave kongresnu sertifikaciju izbora 2020, za koje je Tramp u više navrata govorio svojim pristalicama da su „nameštene” i „ukradene” od njega.

U svetlu Trampovih upornih napada na izborni sistem SAD i političkog nasilja koje je on inspirisao 6. januara, Međunarodni institut za demokratiju i izbornu pomoć u Stokholmu prošle godine je naveo SAD kao „zaostalu“ demokratiju.

Član ključnog savetodavnog odbora CIA-e, stručnjak za političke nauke Barbara Volter, upozorila je u knjizi prošle godine da „niko ne želi da veruje da je njihova voljena demokratija u opadanju, ili da ide ka ratu“, ali su SAD „ušle u veoma opasnu teritoriju .”

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

 

Izvor: HuffPost