Tramp ismejao Rona DeSantisa zbog pokretanja kandidature

Neki korisnici koji su se uključili u najavu Rona DeSantisa na Tviter Spejsu, nisu imali zvuk, dok drugi uopšte nisu mogli da pristupe.

Donald Tramp je ismejao Rona DeSantisa nakon što je pokrenuta kampanja guvernera Floride za predsedničku nominaciju republikanaca 2024. u direktnom prenosu na Tviter Spejsu jer je sve ispraćeno sa velikim problemima u radu.

„Vau! Lansiranje DeSanctus TWITTER-a je KATASTROFA! Cela njegova kampanja biće katastrofa. GLEDAJTE!“ bivši predsednik je napisao na platformi Truth Social, usvajajući skraćenu verziju nadimka „DeSanctimonious“ koju je skovao da opiše svog kolegu protiv kandidata iz GOP-a.

U posebnom postu, Tramp je pohvalio kampanju senatora Tima Skota, koja je zvanično objavljena u ponedeljak. Bivši američki lider nije propustio priliku da uporedi Skotovo lansiranje sa DeSantisovim, koje je nazvao „katastrofom“.

DeSantisova kampanja podnela je podnesak američkoj Federalnoj izbornoj komisiji u kojem potvrđuje njegovu kandidaturu za predsednika u sredu popodne, a nekoliko sati kasnije on je to objavio na Tviter spejsu sa izvršnim direktorom Ilonom Maskom. Međutim, virtuelni događaj je bio poremećen tehničkim problemima, što znači da neki korisnici nisu mogli uopšte da čuju zvuk ili pristupe direktnom prenosu.

Prema anketama guverner Floride je bio nekoliko procentnih poena ispred Trampa u trci za republikansku nominaciju još u februaru, prema istraživanju Yahoo/YouGov, iako je bivši predsednik napredovao poslednjih meseci.

Uprkos njegovoj optužnici za krivične optužbe za falsifikovanje poslovnih zapisa u Njujorku početkom aprila, Tramp sada uživa podršku 53 odsto republikanskih glasača u poređenju sa 26 odsto za DeSantisa, pokazala je anketa CNN-a u sredu.

Pročitajte još:

Svi ostali kandidati za nominaciju za GOP su daleko iza para, a kako će ovaj potez u kome je Tramp ismejao Rona DeSantisa uticati na njihovo dalje kotiranje u stranci, videćemo u nastavku trke…

Tramp je više puta kritikovao svog glavnog rivala, nazivajući DeSantisa „nelojalnim“ i „RINO (republikanskim samo imenom) globalistom“. Bivši predsednik je takođe preuzeo zasluge za to što je DeSantis izabran za guvernera Floride 2018. godine.

DeSantis je odbio da se upusti u rat reči sa Trampom, ističući da on ne „troši svoje vreme pokušavajući da blati druge republikance“. Guverner Floride je insistirao da su svi njegovi napori bili usmereni na poraz aktuelnog demokrate Džoa Bajdena.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT