Tramp je pozvao svoje pristalice da se zauzmu za njega

Bivši američki predsednik Donald Tramp pozvao je svoje pristalice na društvenoj mreži Truth Social, da se zauzmu za njega, jer je to najbolje za njihov interes.

Bivši američki predsednik Donald Tramp okupio je svoje pristalice video snimkom koji je u ponedeljak uveče objavio na svojoj platformi Truth Social, osuđujući „četiri užasne, radikalne leve demokratske istrage” koje još nisu uspele da potope njegovu političku karijeru.

Video se pojavio nekoliko dana nakon što je Tramp upozorio da će uskoro biti uhapšen po optužbama koje proizilaze iz skandala Stormi Danijels, u kojem je njegov bivši advokat Majkl Koen navodno uplaćivao novac porno glumici.

U video snimku, predsednički kandidat za 2024. opisao je kako prethodne dugotrajne, dobro finansirane istrage protiv njega nisu uspele da ga izvuku iz Bele kuće. Istraga specijalnog tužioca Roberta Milera o „ruskom dosluhu“, racija FBI-a na njegovom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču i „zavera za iznudu Stormi Danijels“ sve su bile „bolesne“ i „lažne vesti“, rekao je on.

„Naši neprijatelji očajnički žele da nas zaustave jer znaju da smo mi jedini koji ih mogu zaustaviti“, insistirao je Tramp, ukazujući na povoljne rezultate anketa i obećavajući da će pobediti svoje neprijatelje.

„Ne idu oni na mene, već na vas. Samo im ja stojim na putu“, zaključio je kandidat.

Tramp je prošle nedelje otkrio da očekuje da će biti uhapšen u utorak u vezi sa slučajem tajnog novca Stormi Danijels. Daniels, čije je pravo ime Stephanie Clifford, navodno je plaćena da ćuti o aferi sa investitorom za nekretnine. U nekoliko poruka objavljenih na Truth Social, Tramp je pozvao svoje sledbenike da „protestuju!“ i „vratite našu zemlju“ ako bude uhapšen.

U međuvremenu, Klub mladih republikanaca Njujorka organizovao je u ponedeljak demonstracije podrške Trampu ispred kancelarije okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega, za koga se veruje da planira da optuži bivšeg predsednika po optužbama u vezi sa kršenjem finansiranja kampanje ili falsifikovanjem poslovnih zapisa.

Više novinara koji su pratili protest reklo je da su nadmašili demonstrante čak pet prema jedan.

Dok je predsednik Kluba mladih republikanaca rekao za HuffPost da su demonstracije namerno smanjili, čak su i neki od najvećih navijača bivšeg predsednika sa skepticizmom tretirali njegov poziv za pojačanje.

Anketa korisnika Truth Social-a koju je proveo konzervativni komentator Pol Džozef Votson tokom vikenda pokazala je da 85% ispitanika veruje da će se pro-Trampov protest pretvoriti u „zamku u stilu 6. januara“, sa infiltratorima koji podstiču nasilje kako bi okaljali celu kretanje.

U međuvremenu, izvori za sprovođenje zakona rekli su u ponedeljak Foks njuzu da ne očekuju da će optužiti Trampa do sledeće nedelje zbog zabrinutosti za bezbednost i drugih logističkih pitanja.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/RT