Trampov sin prodaje stvari sa očevom slikom iz zatvora

Sin Donalda Trampa, Donald Tramp mlađi, počeo je da prodaje majice i druge predmete sa očevom slikom iz zatvora.

Snimak bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa iz vremena kada je osuđen i uhapšen u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, Džordžija, postao je viralan, a njegov sin je odlučio da prodaje predmete sa Trampovom slikom iz zatvora.

Odmah nakon što je šerifska kancelarija okruga Fulton objavila fotografiju na kojoj je bivši predsednik, Donald Tramp mlađi je objavio poruku na X (bivši Tviter) u kojoj najavljuje prodaju majica, šolja i postera sa slikom bivšeg američkog predsednika zajedno sa podebljanim crveno-belim tekstom sa natpisom „Oslobodite Trampa“.

Majica košta 29,99 dolara, šolja se prodaje za 15,99 dolara, a poster za fotografije je 19,99 dolara.

Bivši predsednikov sin je, međutim, istakao da će sav prihod od prodaje robe otići u Fond za pravnu odbranu „za borbu protiv tiranije i ludila koje vidimo pred nama”.

Za razliku od mnogih, ja neću pokušavati da profitiram od ovoga, već ću učiniti sve što mogu da pomognem – napisao je Tramp mlađi.

U međuvremenu, mnoge Trampove pristalice na Etsy-ju i drugim onlajn marketima počeli su da prodaju sve vrste robe sa slikama, čak i tange.

Tramp se u četvrtak predao u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, u Džordžiji, nakon što je optužen za nekoliko krivičnih dela povezanih sa njegovim navodnim pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Pročitajte još:

Bivši predsednik je kažnjen, uhapšen, a zatim brzo pušten na slobodu zahvaljujući sporazumu o kauciji koji su ranije obezbedili njegovi advokati, a kojim je Tramp pristao da položi garanciju od 200.000 dolara, kao i da se podvrgne na nekoliko drugih uslova, uključujući nekorišćenje društvenih medija za ciljanje bilo kojeg od njegovih 18 saoptuženih ili bilo kojih svedoka u predmetu.

Neki od Trampovih saradnika koji se nalaze u optužnici od 41. tačke takođe su se predali u zatvor okruga Fulton, uključujući bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija i Trampovog bivšeg šefa kabineta Marka Medousa.

Tramp se ove godine suočio sa četiri krivične optužnice jer su ga federalni tužioci optužili za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima, pokušaj mešanja u predsedničke izbore 2020. i navodno da je tajno plaćao porno glumici Stormi Danijels.

Bivši predsednik je negirao bilo kakvu nepravdu i odbacio je optužbe kao politički lov na veštice koji ima za cilj da ga spreči da se kandiduje za predsednika 2024. godine.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji