Turski ministar nakon pobede Erdogana najavio oslobađanje od Zapadnog jarma

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu poručio je da je Zapad danas prvi put u slaboj poziciji i da Ankara prvi put ima mogućnost da uništi „sve koji smetaju“ Turskoj, uključujući i Amerikance.

Nazovite nas kukavicama ako ne uništimo sve one koji smetaju ovoj zemlji, uključujući američke trupe, u narednih pet godina. Ovo je prvi put da imamo takvu priliku. Prvi put smo uhvatili Zapad u slaboj poziciji. Prvi put smo uhvatili Ameriku. Prvi put smo ih posle 100 godina uhvatili sa Redžepom Tajipom Erdoganom – rekao je Sojlu.

Sojlu je, kako prenose Telegram kanali na ruskom jeziku, još dodao da se Turska „Alahovom voljom i milošću“ danas nalazi „u najmoćnijem periodu u poslednjih 300 godina“ i optimistično izjavio da svet čeka oslobođenje „jarma Zapada“:

„Sutrašnji dan će, uz pomoć demokratije i snage naroda, postati prekretnica za svet i njegovo spasenje od ugnjetavanja Zapada i njegovih zlodela“.

Turski ministar je, podsetimo, i ranije imao otvoreno antizapadne i antiameričke izjave.

U februaru ove godine on je pozvao američkog ambasadora u zemlji da „skloni svoje prljave ruke“ od Turske, rekavši da zna da je Vašington planirao da izazove probleme u zemlji. Kako je tada rekao, svaki američki ambasador do sada razmišljao je o tome kako da nanese štetu Ankari, što je „jedna od glavnih nesreća“ za Tursku.

Pročitajte još:

Mislili su da će moći da rade šta žele sa Turskom, „ali jedan čovek im je pokvario Tursku – Redžep Tajip Erdogan“, rekao je tada Sojlu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponovo je izabran za predsednika zemlje, čime će započeti treću deceniju upravljanja državom.

Nakon pobede, on je zahvalio svima koji su ga podržali i najavio da dolazi vek Turske. Osim toga, poručio je da će Ankara nastaviti saradnju sa Moskvom, te da će gasno čvorište biti formirano, kao što je i bilo planirano.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Novosti