Tviter prodaje kancelarijski nameštaj

Kompanija Tviter rasprodaje stvari na licitaciji, kancelarijski nameštaj, saksiju sa oznakom @ i mnoge druge stvari.

Gigant društvenih medija Tviter isporučuje svoj kancelarijski nameštaj na aukcijskoj prodaji sledećeg meseca, objavila je kompanija u petak. Heritage Global Partners će na aukciji prodati stotine „viška korporativne kancelarijske imovine“ iz sedišta kompanije u San Francisku.

Prodaja će se održati 17. i 18. januara, dajući ljubiteljima Tvitera – i mrziteljima – priliku da poseduju deo firme.

Dok su oni koji su očekivali propast kompanije otkako ju je milijarder Ilon Mask kupio ranije ove godine, brzo sugerisali da je najbogatiji čovek na svetu sveden na prodaju nameštaja kompanije da bi platio račune, predstavnik Heritidža Nik Dauv uverio je magazin Fortune u subotu da „ ova aukcija nema nikakve veze sa njihovim finansijskim položajem.”

„Oni su prodati za 44 milijarde, a mi prodajemo nekoliko stolica, stolova i kompjutera. Dakle, ako neko iskreno misli da će prihod od prodaje nekoliko računara i stolica platiti planinu tamo, onda je moron“, objasnio je Dove.

Početne ponude počinju od skromnih 25 dolara za saksiju sa znakom „@“ od šest stopa, koja će biti ispunjena pravom ili sintetičkom vegetacijom, i 25 dolara za statuu ikone Tvitter ptice od 41 inča. Za one koji bi radije da se njihov komad Tvitter memorabilije uklopi u dekor, 25 dolara je početna ponuda za par stacionarnih bicikala za vežbanje koji mogu da pune svoje uređaje, kao i za fensi La Marzocco Strada espresso mašinu.

Iako aukcija možda nije povezana sa merama za smanjenje troškova u kompaniji, Tviter je snažno obuzdao potrošnju od preuzimanja Maska, otpuštajući oko polovine osoblja i upozoravajući one koji su ostali da postoji „dobra šansa da Tviter neće preživeti predstojeću Ekonomsku krizu.“ Navodno je otišlo još stotine zaposlenih kada ih je Mask upozorio da bi onima koji nisu voljni da rade na „ekstremno hardkor“ bolje bilo da daju otkaz.

Bojkot oglašivača predvođen grupama za pritisak kao što je Liga za borbu protiv klevete, koja zahteva strožu kontrolu govora korisnika, takođe je urezao prihode, iako su ih neke od velikih kompanija koje su privremeno povukle, kao što su Apple i Amazon, navodno vratile.

U isto vreme, grupa bivših zaposlenih tuži kompaniju zbog navodnih kršenja radnih prava, tvrdeći da je diskriminacija, neispunjavanje obećanja datih pre Maskovog preuzimanja , i nedavanje dovoljnog obaveštenja pre raskida.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru i Gab-u!

Dnevni Puls/RT