...
Vatepolisti Srbije na SP u grupi sa SAD, Australijom i KazahstanomTokyo 2020 Olympics - Water Polo - Men - Gold medal match - Greece v Serbia - Tatsumi Water Polo Centre, Tokyo, Japan – August 8, 2021. Serbia's team members join hands REUTERS/Gonzalo Fuentes

Vaterpolisti Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Grupi D sa selekcijama SAD, Australije i Kazahstana, odlučeno je žrebom u Budimpešti.

Svetsko prvenstvo u Mađarskoj održaće se od 18. juna do 2. jula, a vaterpolisti Srbije će svoje mečeve u grupnoj fazi igrati u Segedinu.

U Grupi A će igrati Mađarska, Brazil, Crna Gora i Gruzija, u Grupi B će snage odmeriti Japan, Grčka, Nemačka i Hrvatska, dok su u Grupu C smeštene selekcije Italije, Kanade, Južne Afrike i Španije.

Pored Segedina, zaključno sa četvrtfinalim mečevima takmičenje će se održati u Šopronu, Debrecenu i Budimpešti, dok će se završne utakmice igrati u glavnom gradu Mađarske.

Srbija kupuje savremeno naoružanje sa istoka i sa zapada

Na poslednjem Svetskom prvenstvu u Gvandžuu pobedila je Italija ispred Španije, dok su vaterpolisti Srbije u podmlađenom sastavu bil peti.

Sastav grupa na SP:

Grupa A (Budimpešta): Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija
Grupa B (Debrecen): Japan, Grčka, Nemačka, Hrvatska
Grupa C (Šopron): Italija, Kanada, Južna Afrika, Španija
Grupa D (Segedin): Kazahstan, SAD, Australija, SRBIJA

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter

Izvor:B92

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.