Vojni stručnjak uporedio Olafa Šolca sa Hitlerom: "Mali Firer"

Vojni stručnjak na ruskoj TV stanici komentarisao je nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Gostujući u emisiji Rusija1 „60 minuta“, vojni stručnjak Ivan Konovalov izgledao je ljut zbog procene nemačkog lidera da Vladimir Putin neće uspeti u Ukrajini.

Šolc je u četvrtak na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da Putin „nije uspeo da postigne sve svoje strateške ciljeve“ i da mu se ne može dozvoliti da diktira uslove mira za rat koji je započeo. „Putin ne sme da dobije ovaj rat“, rekao je Šolc, „uveren sam da ga neće dobiti“.

Još jednom, referentna tačka Drugog svetskog rata i borbe protiv nacizma u Ukrajini, bila je tema razgovora za goste „60 minuta“ u petak.

Šolc je „mali Firer koji ima ozbiljne probleme sa kompleksom inferiornosti i to je refleksija na samu Nemačku – rekao je Konovalov, koristeći nemačku reč za „vođu“ koja se snažno povezuje sa nacističkim diktatorom Adolfom Hitlerom.

Nemačka ima ogroman kompleks inferiornosti. Nemačka se nalazi pod pritiskom svog poraza u Drugom svetskom ratu – dodao je Konovalov.

Možemo da vidimo šta se dešava. Šolc na neki način želi da pokaže da nešto vredi, ali ne vredi ništa – rekao je Konovalov voditeljki Olgi Skabejevoj.

U prethodnoj emisiji gost je bio Aleksej Žuravljov, lider nacionalističke partije Rodina (Otadžbina), takođe je ciljao na Šolcovu osudu Putina i ukazao na mogućnost nuklearne odmazde.

Žuravljov je Šolca nazvao „moronom“ jer je „zaista mislio da možemo da izgubimo. Nas, nuklearnu naciju?“ rekao je tokom trominutnog monologa u četvrtak u kojem je dodao, „na kraju ćete biti pretvoreni u pepeo“.

Pratite nas na društvenim mrežama FejsbukTelegram i Tviter 

 

Izvor: Mediji