zenski-brend-always-mlade-devojke-naziva-tela

Ako znate bilo koja tela u razvoju sa ženskim polnim organima, i ako ih tako zovete, a ne devojke, žene, Always i kompanija Proctor and Gamble (P&G) ima vodič koji će biti savršen za jedinke sa ženskim polnim organima.

Kako je primetio Dejli mejl, P&G brend Always je proizveo „komplet za pubertet“ koji sadrži uloške za menstruaciju i uloške za svaki dan za školsku decu. Takođe uključeno: priručnik od 22 stranice za mlade ljude koji će uskoro ući u pubertet.

„Vodič za pubertet i samopouzdanje za sve“, koji očigledno nije za svakoga, sadrži odeljak o menstruaciji. Evo pokušaja P&G-a da se u razgovoru poveže sa devojčicama koje će uskoro postati žene:

Svakog meseca tela sa ženskim polnim organima pripremaju se za trudnoću.

Verovatno će ta „tela“ izrasti u samo veća tela.

Što se tiče priručnika, jedna nastavnica koja je dobila komplete da podeli učenicama nije imala velike hvale o ovom paketu. To je jasno rekla za Dejli Mejl:

Mislim da će se devojke mučiti da shvate kako se to odnosi na njihovo telo i sopstveno iskustvo.

Tela sa ženskim polnim organima – možda neće biti odmah identifikovana kao devojčica u skladu sa razumevanjem deteta, posebno ako engleski nije njihov maternji jezik ili dete ima dodatne potrebe za učenjem.

Čini se da ovaj vodič prati deo usklađenosti sa diktatom nove rodne ideologije.

Da li uspeva?

U decembru, MedicineNet.com je objasnio: „Transrodna žena je neko ko se identifikuje kao žena, ali je pri rođenju označen kao muškarac.

Međunarodna atletičarska organizacija World Athletics nedavno je obratila pažnju na „transrodne sportiste sa muškog na žensko“. Foks njuz je takođe govorio o „transrodnim ženama“.

Pročitajte još:

Dakle, ako su „tela sa ženskim polnim organima“ inače poznato kao „žene“… ipak, žene možda imaju penise… a pa onda ovaj priručnik nije sasvim postigao koherentnost.

Kao reakcija na Always, koji je ranije primenjivao „žene“ i „devojke“, sad je odlučio da promeni taktiku.

Komentator Megin Keli objavila je javno pismo kompaniji:

Dragi uvek: Mi nismo ‘tela sa ženskim polnim organima.’ Mi smo ŽENE. DEVOJKE. Mi smo jedine koje dobijamo menstruaciju i kupujemo proizvode vašeg patetičnog, dehumanizirajućeg i očigledno ženomrzačkog brenda. Razumete?

Nalog Twitchy Team-a na društvenim mrežama je upitao: „Možemo li prestati da dehumanizujemo biološke žene?“

Drugi su komentarisali ovako:

„Pa, dame! Ponovo smo degradirane i dehumanizovane. … Čini se da je cilj probuđenog roda gluposti da ih podmladi, zbuni, natera ih da dovedu u pitanje samo njihovo postojanje.”

„Čudna fleksibilnost da dehumanizujete i snishodite ljudima koji vas plaćaju.”

„Tela sa ženskim polnim organima već imaju ime… („rodni identitet“ je nebitan). Vi širite ideološki narativ ranjivim devojkama i samim tim ste aktivni igrač u kampanji dezinformacija za devojke.”

„Pretvori Always(uvek) u NIKAD.“

„Ženama je muka od ovog dehumanizirajućeg smeća.”

Levičari kao da su u ratu sa samim sobom.

Feministkinje su dugo osuđivale da su žene svedene na delove tela; ipak, devojke se sada definišu kao „tela“ sa pojedinostima karlice.

Da li će se u budućnosti sve to srediti? Nadajmo se, radi mladih tela sa delovima koji imaju menstruaciju.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji