americke-prodavnice-pogodjene-pretnjama-bombama

Target prodavnice u najmanje tri američke države dobile su pretnje bombama nakon što je menadžment uklonio LGBTQ robu nakon reakcije konzervativnih kupaca.

U jednoj poruci ove prodavnice su optužene da su „kukavice koje su okrenule leđa LGBT zajednici“.

„Target je pun kukavica koje su okrenule leđa LGBT zajednici i odlučile da se pobrinu za homofobične desničarske seljake koji su protestovali i vandalizovali njihovu radnju“, stajala je anonimna poruka poslata na redakciju Klivlend 19 njuza u petak.

„Nećemo stajati skrštenih ruku dok nas krajnja desnica lovi“, nastavlja se u poruci, a autor tvrdi da je postavio eksploziv u četiri prodavnice Target-a u Ohaju i jednu u Pensilvaniji.

Slične pretnje upućene su takođe i u četiri Target prodavnicama u Juti, a najmanje jedna prodavnica u državi je evakuisana, preneo je KUTV.

Eksploziv nije pronađen ni na jednoj lokaciji, a policija u Ohaju je utvrdila da je pretnja bila prevara.

Policajci u Ohaju i Juti trenutno pokušavaju da utvrde identitet počinioca.

Kontroverza je počela kada je Target napunio svoje police LGBTQ robom uoči Meseca prajda u junu.

Među predstavljenim artiklima bili su kupaći kostimi „prijateljski“, ženski kupaći kostimi sa dodatnim prednjim „delom“  kako bi muškarcima omogućili da prikriju svoje genitalije i duksevi i torbe sa natpisom „leči transfobiju, a ne trans osobe“ i „previše kvir za ovde .”

Pročitajte još:

Konzervativci su na internetu ismevali kupaće kostime, a dizajner dukseva i torbi sa sedištem u Londonu optužen je da je satanista.

Iako je ovu optužbu nazvao „lažnim“, on je ranije na društvenim mrežama objasnio da mu se sviđa ta etiketa.

Nakon što su kupci u više država rušili štandove sa robom i ljutito se suočili sa osobljem, Target je prošle nedelje najavio da će ukloniti deo svoje LGBT kolekcije, a ostatak preseliti u pozadinu određenih prodavnica u južnim državama.

Izvor iz kompanije rekao je za Foks njuz da je odluka doneta da se izbegne „situacija Bud Light“, pozivajući se na kontroverzno odobravanje brenda piva transrodnog influensera Dilana Mulvenija, što je izazvalo bojkot koji je koštao matičnu kompaniju Anheuser-Busch InBev oko 15 milijardi dolara.

Međutim, Targetov pokušaj da smiri ogorčene konzervativce izazvao je novi gnev LGBT zajednice.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom optužio je maloprodaju da „predaje LGBTQ+ zajednicu ekstremistima“, tvrdeći da „postoji sistematski napad na gej zajednicu koji se dešava širom zemlje“.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji