Živković - Sprečićemo hapšenje Mila Đukanovića

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da će, ukoliko postoji namera da se uhapsi bivši predsednik države i DPS-a Milo Đukanović, „odgovor biti radikalan“.

To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume sprečiti, kazao je Živković u gostovanju na radiju Antena M.

Na pitanje može li se najavljivano hapšenje staviti u kontekst straha od povratka DPS-a na vlast, Živković odgovara:

„Ne verujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića“.

Indicije u smislu da postoji razlog za to ili da postoji namera za to, upitao je Živkovića autor emisije Darko Šuković.

„Kada kažem ‘indicije’, govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u poslednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će pre ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i delo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu nameru dođu do svog nauma i cilja. Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina“, rekao je Živković“, kako prenosi portal Antena M.

Pročitajte još:

Ono što, kako kaže, jeste novina, je da su ti koji su to govorili bili opozicija, a sada su u strukturama vlasti.

„Ako postoji ta i takva namera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu nameru eventualno krene u takav naum, onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan. To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spečiti“, kazao je Živković.

Pratite Portal Dnevni Puls na Fejsbuku i Viberu!

Dnevni Puls/Vijesti