advokati-ce-koristiti-svoj-chatbot-ai-za-izradu-pravnih-dokumenata

Advokatske firme će koristiti chatbot-ove i veštačku inteligenciju (AI) za izradu pravnih dokumenata slično ChatGPT-u.

Novi softver, nazvan Lexis+, imaće funkcije uključujući pretragu razgovora, sažetak dokumenata i pravnu izradu.

Vrhunske advokatske firme, uključujući Baker McKenzie, Reed Smith i Foley & Lardner, prijavile su se da isprobaju tehnologiju kao deo komercijalnog pregleda.

LexisNexis, kompanija koja stoji iza novog chatbot-a, rekla je da će pojednostaviti i ubrzati složen i dugotrajan proces pravnog istraživanja.

Kroz njegovu generativnu izradu, pravnici će moći da naprave prvi nacrt dokumenta i da promene jezik ili ton putem upita.

Majk Volš, izvršni direktor LexisNexis Legal & Professional, rekao je: „Oduševljeni smo što ovu transformativnu tehnologiju donosimo kupcima.“

„Platforma Lexis+ AI pruža prve alate svoje vrste za advokate da dramatično poboljšaju brzinu, kvalitet i efikasnost svoje prakse i poslovanja.“

LexisNexis, koji pruža informacije i analitiku nizu sektora, izgradio je i obučio AI na svojoj bazi podataka pravnih dokumenata i zapisa.

Pročitajte još:

Kompanija je rekla da će to osigurati da rezultati budu zasnovani na tačnim informacijama, izbegavajući „halucinacije“ koje doživljavaju korisnici ChatGPT-a.

David Kaningam, glavni direktor za inovacije u Reed Smith-u, rekao je: „Podržavamo istraživanje i razvoj generativne AI širom industrije.“

LexisNexis je ključni provajder sadržaja, tako da će se njihova mapa puta pomno pratiti i definisaće mnoge kompanije na putu ka istraživanju zasnovanom na GPT-u.“

Međutim, lansiranje legalnog chatbot-a će verovatno podstaći dodatnu zabrinutost u vezi sa gubitkom posla, jer novi alati AI čine automatizaciju sve lakšom.

Prošle nedelje, izvršni direktor IT giganta IBM upozorio je da će veštačka inteligencija zameniti hiljade poslova u narednih pet godina.

Stručnjaci i regulatori su takođe izrazili zabrinutost u vezi sa potencijalno štetnim posledicama chatbot-ova, uključujući prevare i dezinformacije.

Upotreba veštačke inteligencije koja štedi vreme u pravnoj profesiji takođe postavlja pitanja o budućnosti naplate, pri čemu većina firmi klijentima naplaćuje satnicu.

LexisNexis je insistirao da razvija tehnologiju odgovorno i uz ljudski nadzor, preduzimajući mere da spreči stvaranje ili jačanje nepravedne pristrasnosti.

Kompanija je saopštila da će takođe pokrenuti program otvoren za sve pravne stručnjake koji će pružati ažuriranja i edukaciju o generativnoj veštačkoj inteligenciji.

LexisNexis je u vlasništvu Relx-a, medijske i analitičke kompanije na listi FTSE 100. Prošlog meseca Relx je bila jedina britanska kompanija koja se nalazi na listi 10 najboljih preduzeća Banke Amerike koja će najverovatnije imati koristi od veštačke inteligencije.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji