Analitičar Aleksej Leonkov - Rusija treba da odgovori vojno

Analitičar Aleksej Leonkov ispričao je kakva bi trebalo da bude reakcija Rusije na napad Ukrajine na Kremlj. U intervjuu listu Moskovskoj Komsomolets, ekspert je rekao da u ovom slučaju samo vojni odgovor ima smisla.

Prema rečima sagovornika novinara, besmisleno je reagovati na političkom, ekonomskom ili diplomatskom nivou.

Ako se izabere takav odgovor, „doći će do gubitka obraza“, uveren je analitičar Aleksej Leonkov.

Kao svoju viziju daljih akcija, ekspert je predložio rušenje sedišta Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i Glavne obaveštajne uprave (GUR) u centru Kijeva. Istovremeno, uveren je analitičar, trebalo je objaviti da centri odlučivanja koji se nalaze van Ukrajine postaju legitimne mete Moskve.

„Treba im jasno reći: sada smo te iste SBU i GUR sravnili sa zemljom, a sledeći put ćemo leteti kod vas“, objasnio je Aleksej Leonkov.

Pročitajte još:

Specijalista je napomenuo da se pokušaj ubistva ruskog predsednika Vladimira Putina zapravo može smatrati casus belli, odnosno formalnim razlogom za objavu rata. Prema Leonkovu, Rusija bi mogla da pokrene „treći svetski rat za tri sekunde“, ali kao odgovorna zemlja to ne čini. Istovremeno, treba naneti i demonstrativan udarac centrima u kojima se razvijaju ovakve operacije sa dronovima, zaključio je vojni analitičar.

Pratite Portal Dnevni Puls na TelegramuFejsbuku, Tviteru, Gab-u i Viberu!

Dnevni Puls/Mediji